Ingezonden persbericht

AANKONDIGING

Noordwijkerhout, 7 mei 2011

Grootste internationale congres over diabetische voet

Van 11 tot en met 14 mei 2011 wordt het "International symposium on the diabetic foot" gehouden in Noordwijkerhout. Het is al weer de zesde keer dat dit symposium wordt georganiseerd, met duizend deelnemers uit meer dan tachtig landen. Het congres vindt eenmaal in de vier jaar plaats en is het decor waar alle aspecten van de preventie en de behandeling van voetproblemen bij mensen met diabetes worden besproken. Deelnemers zijn internationaal erkende medische specialisten, podotherapeuten, huisartsen, bewegingswetenschappers, verpleegkundigen en andere paramedici.

Op het congres wordt - naast de resultaten van wetenschappelijk onderzoek - ook ingezoomd op belangrijke aspecten voor de dagelijkse klinische praktijk. Deelnemers kunnen kiezen uit een variëteit aan workshops, waar praktische ervaringen kunnen worden opgedaan. Daarnaast ligt de nadruk op het herstel van de gestoorde doorbloeding door vaatverkalkingen bij diabetes. Hiertoe is er onder andere een speciale workshop, waar de deelnemers kunnen meekijken in een operatiekamer. Een nieuw onderdeel is een tweedaagse cursus, waarbij specifieke economische aspecten van de gezondheidszorg worden belicht.
Als unicum voor dit congres wordt er opnieuw een update gepresenteerd van de Internationale richtlijnen betreffende de zorg voor mensen met diabetes en voetproblemen. Dit keer ligt de nadruk op vaatproblemen bij diabetes, behandeling van infecties en de wondbehandeling. Deze richtlijnen zijn tot stand gekomen door alle beschikbare gegevens in de literatuur te bestuderen. Gerenommeerde specialisten hebben de gegevens vervolgens verwerkt tot praktische handleidingen, die internationaal een hoog aanzien ervaren en wereldwijd de basis zullen vormen voor de behandeling van de diabetische voet.

---


Meer informatie op www.diabeticfoot.nl
Of via William van Houtum, congresvoorzitter, e-mail houtum@telfort.nl

Bij de foto: Internist dr. Karel Bakker was vele jaren de voorzitter van het congres, in 2007 de laatste keer. De nieuwe voorzitter is dr. William van Houtum, internist in het Spaarne ziekenhuis te Hoofddorp.

Ander fotomateriaal van diabetes, voetproblemen en het congres van 2007 is aan te vragen via gh@xs4all.nl