Overname van iJET International, Inc. door 3i-MIND afgerond

ANNAPOLIS, Maryland--(BUSINESS WIRE)-- 20110511 --

3i-MIND, een vooraanstaande producent van softwarematige oplossingen voor gevarenbeheer, heeft vandaag bekend gemaakt de overname te hebben afgerond van iJET® International, Inc., de toonaangevende leverancier van operationeel risicobeheer die predictive intelligence, technologie en response services levert aan meer dan 500 cliënten. Deze overname stelt 3i-MIND en iJET in staat de enige allesomvattende intelligence-driven resiliency-oplossing te leveren aan multinationale bedrijven, overheden en wetshandshavende instanties. Tezamen zullen de global intelligence, innovatieve technologie en robuuste responsemogelijkheden van de bedrijven klanten in staat stellen opkomende gevaren met ongekende flexibiliteit en snelheid te anticiperen, interpreteren en aan te pakken.

“Temidden van de overweldigende hoeveelheid informatie die bestaat in de onvoorspelbare wereld van vandaag, waarin alles met elkaar in verbinding staat, is het moeilijk voor organisaties te bepalen wat kan en moet worden gedaan om risico’s op effectieve wijze te beheren. In een wereld zonder grenzen zijn zowel data fusion-technologieën als menselijke inspectieprocessen noodzakelijk voor het anticiperen, voorkomen en bestrijden van de gevaren van vandaag en morgen. Het één kan niet zonder het ander. 3i-MIND investeert in nieuwe dienstverleningsmodellen, en maakt daarbij gebruik van zowel organische groei als strategische overnamen,” aldus Mati Kochavi, Chairman van 3i-MIND.

“3i-MIND en iJET bieden informatie op basis van de menselijke ervaring en de geavanceerde technologie die noodzakelijk zijn om te herkennen welke gegevens relevant zijn, en bieden informatie op basis waarvan de klant stappen kan ondernemen, geheel afgestemd op de individuele behoeften van de klant,” aldus Yali Harari, CEO van 3i-MIND. “We zijn zeer optimistisch over de waarde die 3i-MIND en iJET kunnen hebben voor klanten van over de hele wereld.”

iJET gaat deel uitmaken van het 3i-MIND-concern en blijft als zelfstandig bedrijf fungeren. Stephen Hoffman, CEO van iJET, blijft als lid van het global management team van 3i-MIND leiding geven aan de groeistrategie van iJET.

“Organisaties van over de gehele wereld zijn zich bewust van de noodzaak nieuwe gevaren te herkennen, zodat ze deze al in het eerste ontwikkelingsstadium proactief kunnen aanpakken in plaats van voortdurend achter de feiten aan te lopen,” aldus Stephen Hoffman. “Tezamen gaan 3i-MIND en iJET relevante informatie bieden om organisaties te helpen nieuwe gevaren te onderkennen en te beheren, zowel lokaal als over de grens.”

In reactie op de overname merkte, Hank DeGeneste, branche-expert, voormalige Vice President van Global Security bij Prudential Financial, evenals voormalige commissaris bij de havenpolitie van New York en New Jersey, op: “In de explosieve internationale omgeving van vandaag hebben ondernemingen en organisaties in de publieke sector behoefte aan de best mogelijke hulpmiddelen voor gevarendetectie en risicobeheer. De gezamenlijke ervaring van 3i-MIND en iJET op het gebied van risicobeheer en resiliency is ongeëvenaard, en stelt hen in staat klanten te voorzien van een volledig pakket van predictive intelligence, preparedness en response services.”

Over 3i-MIND

3i-MIND verricht baanbrekend werk binnen een nieuwe categorie die gebruikmaakt van gegevens, operationele know-how en menselijke intuïtie die de waarde van informatie en inzichten enorm verhogen. Tot onze klanten behoren de meest veeleisende overheids- en beveiligingsorganisaties, stedelijke autoriteiten en organisaties voor wetshandhaving. We passen baanbrekende technologieën, machinale leerprocessen, modellering en systemen voor ondersteuning van besluitvorming toe binnen ons eigen 3i-MIND-framework. Hierdoor wordt het eenvoudiger actuele en uitgebreide kennis te vergaren, zelfs in de meest complexe omgevingen. Meer informatie: www.3i-MIND.com, of volg ons op Twitter:@3iMIND.

Over iJET International

iJET International, Inc. (iJET) is een intelligence-driven leverancier van oplossingen voor risicobeheer aan meer dan 500 multinationale ondernemingen en overheidsinstellingen, en helpt hen te overleven en te groeien te midden van internationale gevaren die een bedreiging vormen voor hun mensen, faciliteiten en supply-chain middelen.

De services, het team van intelligence-analisten van wereldklasse en gepatenteerde Worldcue® Global Control Center-technologie-oplossingen van iJET stellen beleidsvormers en organisaties door middel van real-time informatie in staat te anticiperen op, te reageren op en te herstellen van onderbrekingen in de activiteiten met een voorsprong op de concurrentie. De Worldcue-oplossingen van iJET verschaffen beleidsvormers actuele informatie over mogelijke verstoringen en nieuwe gevaren voor werknemers, bedrijfsmiddelen en leveranciers.

Meer informatie: www.iJET.com

iJET, Worldcue en Travel Intelligence zijn gedeponeerde handelsmerken van iJET.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij:: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6718326&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
APCO Worldwide
Carol Bradford, 202-478-3588

Mobiel: 202-758-8611