Theaterspektakel op de de vuilnisbelt van Leeuwarden


Leeuwarden, 20110511 -- Van 6 t/m 12 juni zal in Leeuwarden een groots theaterspektakel plaatsvinden, een openluchtspel zoals Friesland dat niet kent. De theatervoorstelling Sense Offenders speelt namelijk niet in een schouwburg of dorpshuis, maar op de vuilnisbelt.

Sense Offenders leven in de toekomst, waar de overheid zoals wij die nu kennen is uitgegroeid tot een emotieloze en materialistische ‘machine’. Een Zwart-Wit overheid, waarbinnen geen plek is voor kunst, creativiteit, vriendschap en vrij-denken. Ons land is een plek geworden waar vrijheid ten koste gaat van de veiligheid.

Op de vuilstortplaats van Leeuwarden zijn echter groepen anarchisten samengekomen omzich te verzetten tegen het strenge regime en om, buiten het zicht van de overheid, volgenshun eigen visie te leven. Creativiteit, Vriendschap en Vrijheid!

Een infiltrant van de Zwart-Wit overheid krijgt de opdracht de zogenaamde Sense Offenderste lokaliseren en hun vertrouwen te winnen, maar raakt verstrikt in zijn eigen gevoel.

Sense Offenders is het idee van theatermaker Marijn Korver die dit ambitieuze plan vanuitzijn opleiding aan D’Drive van het Friesland College in gang heeft gezet. In samenwerking met professionals als Martijn van Hese van VH Theaterzaken (artistieke aansturing), Pieter Oosting van Ratworks (decor, kostuums en vormgeving) en Menno Jansma (productie) wordter gewerkt aan een heftige en rauwe voorstelling op recyclingterrein Jager aan de Newtonweg 5 in Leeuwarden.

Zoals gezegd betreft het een groots theaterspektakel, waarbij alle elementen (aarde, water,vuur en lucht) zullen worden ingezet. Een spannende voorstelling, waarbij zelfs het publiekniet veilig is en die vooruitblikt op de toekomst, maar daardoor ook iets wil vertellen over hetheden.

Meer informatie en reserveren: www.sense-offenders.nl





Sense Offenders