Wageningen Universiteit en Researchcentrum

ONDERWERP: Cursus Kwaliteitsmanagement in de voedselketen

Op 11 en 12 mei 2011 organiseert Wageningen Business School de cursus:

Kwaliteitsmanagement in de Voedselketen

Kwaliteitsmanagement in de voedselketen betekent verantwoordelijkheid voor kwaliteit, milieu, certificering, producten, producttechniek, audits en nog vele andere zaken. Inhoudelijk wordt veel kennis gevraagd. Wat betreft de praktische risicobeoordeling en de effecten van terughaalacties worden deze zaken in de cursus nog eens op een rij gezet.

De cursus bestaat uit de onderdelen: risicobeoordeling, kwaliteitsmanagement, traceerbaarheid en terughaalacties. Specialisten op de verschillende vakgebieden zullen hun kennis delen. Daarna is er ruim tijd voor discussie met de sprekers en interactie tussen de deelnemers.

De cursus vindt plaats in Wageningen op 11 en 12 mei 2011. Deelnamekosten zijn ¤ 975,-

Programma:

Dag 1


* Risicoanalyse met betrekking tot veilige productie van levensmiddelen


* Risicobeoordeling: Van MKB tot Multinational


* Praktische risicobeoordeling: Microbiologische gevaren voor de producent van levensmiddelen


* Toxicologische / chemische risico's


* Workshop Toxicologische risico's


* Diner

Dag 2


* Veiligheid kort houdbare producten


* Traceerbaarheid en terughaalacties


* Kwaliteitsmanagement


* Kosten- en batenanalyse van terughaalacties: oefening / computerpracticum

Meer informatie

Klik deze link voor de website www.wbs.wur.nl:

http://www.wbs.wur.nl/NL/Cursussen+en+Opleidingen/Voeding+en+gezondheid/Voeding/Kwaliteitsmanagement+in+de+voedselketen/default.htm

Hier vindt u het Inschrijfformulier




Wageningen Universiteit en Researchcentrum