Ingezonden persbericht


Persbericht

Euro+ Songfestival voor 50+ zangtalent gaat landelijk Het zangevenement voor het cultureel diverse 50+ talent

Het Euro+ Songfestival ­ het zangevenement voor 50+ talent uit alle culturen ­ geeft het 50+ talent van Nederland de kans nog beter te worden! Het Euro+ Songfestival is sinds 2001 actief in Rotterdam en breidt zich uit naar de provincie Brabant, Den Haag, Deventer en Groningen. De inschrijving is open en 50+ers uit alle culturen doen met hun favoriete lied mee. De komende maanden vinden zangworkshops, masterclasses en voorronden plaats in Eindhoven, Tilburg, Rotterdam, Breda en Bergen op Zoom. Masterclasses worden gegevens door zangers van naam en faam zoals Tania Kross, Francis van Broekhuizen, Noëlle Tuner e.v.a. Op 11 mei is de eerstevolgende Masterclass in Eindhoven van zangeres Anneke van Giersbergen en op 25 mei de eerstvolgende Voorronde in Eindhoven.

Euro+ Songfestival in Rotterdam en Brabant
Het Euro+ Songfestival staat garant voor talentontwikkeling, ontmoeting en diversiteit en is hét talentontwikkelingsprogramma voor cultureel divers 50+ zangtalent. Het festival bestaat uit zangworkshops, masterclasses en voorronden met als slot een landelijk theaterconcert. De voorronde in Den Haag heeft inmiddels plaatsgevonden.

De winnaars van alle voorronden komen samen in een landelijke muziektheaterproductie.

Er staan nog veel activiteiten op de planning voor 50+ talent.
* 4 masterclasses en voorronden in Rotterdam.

* 2 masterclasses en voorronden in Brabant.

* verschillende zangworkshops en open podia in Rotterdam en Brabant.

Daarnaast richt het Euro+ Songfestival zich op talentontwikkeling tussen generaties. Jongeren en 50+ers samen op 1 podium.


* zangworkshops voor jongeren in Rotterdam en Brabant
* masterclasses jongeren en 50+ers in Rotterdam en Brabant

Oproep aan 50+ers uit alle culturen

Het Euro+ Songfestival is op zoek naar 50+ zangtalenten (m/v) uit alle culturen. Iedereen is welkom om mee te doen. Deelnemers kiezen zelf hun lied om mee te doen; zoals Chinese, Marokkaanse, Turkse, Surinaamse, Poolse, Indonesische, Engelse, Nederlandse liederen ­ liederen uit alle wereldmuziek genres en culturen.

Bent u 50+ en houdt u van zingen, doe mee!

Schrijf nu in via:
www.europlussongfestival.nl

info@europlussongfestival.nl

Meer informatie: www.europlussongfestival.nl

*****

Noot voor redactie (