Ingezonden persbericht


DROP-OUT, DROP-IN
De ongekende mogelijkheden van de arbeidsmarkt

Rotterdam, 28 april 2011

Drop-outs zijn jongeren die hun opleiding niet afmaken. De jongeren zijn vaak niet gemotiveerd voor schoolse taken en zoeken buitenschoolse uitdaging om hun interesses te volgen. Deze leerling geeft blijk van een negatief zelfbeeld: isoleert of verwaarloost zichzelf, verstoort situaties, bekritiseert zichzelf en anderen, voelt zich snel aangevallen of afgewezen. De drop-out is een absolute onderpresteerder (presteert gemiddeld of minder) en heeft baat bij alternatieve leerervaringen. Kortom deze jongeren zuigen veel energie en kosten de maatschappij alleen maar geld en ergernis. Toch?

De beschrijving is deels waar. Er zijn ook positieve ervaringen en dus betere verhalen in omloop, die begrijpelijkerwijs minder aantrekkelijk zijn voor de media.

OPBRENGSTEN VOOR DE ECONOMIE
Vanwege de tekorten die verwacht worden op de arbeidsmarkt hebben wij iedereen nodig, dus ook de drop-out. Economische vooruitgang kan alleen als er voldoende werknemers zijn en als werkgevers ook tot dusverre nog ongekende mogelijkheden van de arbeidsmarkt kunnen en willen benutten. Het zal Nederland ruim 21 miljard euro opleveren als deze mogelijkheden benut worden en dan hebben we het nog niet over de 'boost 'die meer verdienen dan een magere uitkering zal hebben op de economie.

DROP-IN
Met behulp van een Drop-in zullen de ongekende mogelijkheden op de arbeidsmarkt worden besproken op hoog niveau (het hoogste niveau binnen de Benelux op 165 meter, in de Maastoren te Rotterdam). Doel van de Drop-in is een brug slaan tussen werkgevers en drop-outs: werkgevers die op zoek zijn naar goede arbeidskrachten en drop-outs die op zoek zijn naar werk en structuur in hun leven.

Het initiatief voor de Drop-in is genomen door Rotary Club Rotterdam en tot stand gekomen met enthousiaste steun van de wethouder Haven, Verkeer en Regionale Economie van Rotterdam, Futuro B.V., Robedrijf, VNO-NCW Rotterdam, MKB-Rotterdam, DutchVersity/Hi5, KOSS&SAN, Zwiers: communicatiebureau, de gastheer Deloitte Rotterdam en Eurest Bedrijfscatering.

ALGEMENE INFORMATIE
De Drop-in vindt plaats op 11 mei a.s. van 16.00 - 19.00 in de Maastoren, Wilhelminakade 1 te Rotterdam. Deelname aan de Drop-in is gratis. Er zijn maximaal 100 plaatsen. Indien er meer inschrijvingen zijn dan plaatsen zal er in eerste instantie gekeken worden naar betrokkenheid bij werkgelegenheid. Opgeven kan tot en met 6 mei 2011 door uw naam en de naam van uw bedrijf te vermelden in een mail aan drop-in@live.nl. Indien u behoefte heeft aan een parkeerplaats, kunt u dat in die mail aangeven.


- EINDE PERSBERICHT -


Ingezonden persbericht