Ingezonden persbericht


Beste dansliefhebber,

Graag nodigen wij u uit voor een van de try outs van SKIN op 11, 12 of 13 mei. SKIN is een dansbelevenis voor zestig mensen, in de intimiteit van een cirkel. Het doorschijnende doek achter de bezoekers valt als een schil om hen heen, en daarachter staan speakers in de rondte, die met city-soundscapes alles en iedereen laten opgaan in het totaal. SKIN speelt zich af in een stedelijke omgeving waar mensen dicht op elkaar leven, maar toch in anonimiteit kunnen wegzinken. Inzoomend op deze gestructureerde chaos zien we individuele mensen die de wereld in hun hoofd plooien naar de wereld in het echt. Pia Meuthen verbeeldt deze ongrijpbare wereld aan de hand van vier personages, twee alleenstaande mannen en twee alleenstaande vrouwen. Zij verlangen naar de ontmoeting met de ander, naar aanraking, naar huid op huid, naar echt contact. Maar wat is echt? SKIN is een eigentijdse, invoelbare en bij vlagen sensuele schets van het openbare, het vleselijke en het emotionele leven. Meeslepend, toegankelijk en herkenbaar.

SKIN is de derde voorstelling van Pia Meuthen (1972) bij Danshuis Station Zuid, waar ze tot en met 2012 huischoreograaf is. De productie, die in mei 2011 in première gaat, komt tot stand in een Europese samenwerking met Düsseldorf (tanzhaus nrw) en Londen (The Place).

Extra: try out Paard van Troje
Op donderdag 12 mei trakteren wij u op een extra try out van Paard van Troje van De Movers. In Paard van Troje is genoeg niet genoeg, het leven is te saai geworden. Drie vrienden besluiten hun geluk elders te zoeken. En zoals het echte avonturiers betaamt, laten zij de auto met airco en airbag staan; ze pakken hun rugzak en nemen de tweespan. Gekleed in het allerfijnste geitenleer, de Russische vliegenierskappen stevig onder de kin geknoopt en gekleurde zonnebrillen op de neus, verlaten zij de bekende wegen. Een frisse wind blaast hun in het gezicht. Maar waarom maakt de motor ineens zo'n vreemd geluid? Waar komt al die rook vandaan? En de remmen doen het ook al niet meer!

De Movers -" voorheen 2move dance company - is een collectief voor kunstenaars die voorstellingen maken waarin de mens centraal staat. Dit collectief is opgericht door Kevin Polak en Miquel de Jong, twee mannen met glansrijke carrières bij nationale en internationale gerenommeerde gezelschappen. Zij willen de danswereld bewegen en omdraaien.

Waar: Danshuis Station Zuid, Ringbaan Noord 7, Tilburg

Wanneer:
11 mei om 19.30 uur, toegang 5,00 euro
12 mei om 18.45 uur Paard van Troje en SKIN, toegang 5,00 euro 13 mei om 19.30 uur, toegang gratis omdat er gefilmd zal worden. (Let op: camera kan soms uw zicht versperren en de opnames zullen gebruikt worden ter promotie van SKIN.)

Reserveren via info@stationzuid.com graag onder vermelding van SKIN en de datum

Skin
Choreografie Pia Meuthen
Dans Andre Beugger, Aurelie Camil, Miguel Fiol, Lucius Romeo-Fromm Compositie Jeroen Strijbos, Rob van Rijswijk
Decor Katleen Vinck
Lichtontwerp Ate Jan van Kampen
Dramaturgie Angelique Willkie
Productie Danshuis Station Zuid en Panama Pictures, in co-productie met tanzhaus nrw (Düsseldorf) en The Place (Londen)

Paard van Troje
Choreografie De Movers
Performers De Movers
Productie Paard van Troje is een co-productie van De Movers en Danshuis Station Zuid

Voor een uitgebreid programmaoverzicht: www.stationzuid.com