Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Amsterdam, 2 mei 2011

Nacht van de Europese Literatuur bij de OBA

Op woensdag 11 mei is het de Nacht van de Europese Literatuur. De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) doet hier aan mee met een avondvullend programma. Om 19.00 uur start het programma in het Theater van 't Woord in de Centrale Bibliotheek (Oosterdokskade 143). Te gast Adamesteanu (Roemenië), Stéphane Audeguy (Frankrijk), Maureen Freely (Groot-Brittannië), Vicente Molina Foix (Spanje) en Nelleke Noordervliet (Nederland). Deze auteurs gaan met elkaar in debat onder leiding van Frans Timmermans en Margot Dijkgraaf. De avond wordt ingeleid door Dr. Barbara Honrath (directie Goethe Instituut), de huidige voorzitster van EUNIC. De toegang tot dit programma is ¤ 5,00/met OBA-pas of Stadspas ¤ 3,75. Kaartverkoop via www.oba.nl/agenda.

Rechtstreekse radio-uitzending VPRO De Avonden
De VPRO zendt woensdag 11 mei van 21.00 -23.00 uur haar radioprogramma De Avonden rechtstreeks uit vanuit de OBA studio. Dit programma staat helemaal in het teken van de Nacht van de Europese Literatuur. De presentatie is in handen van Anton de Goede en Jeroen van Kan. Zij interviewen de Duitse schrijver Ingo Schulze, de Hongaar György Konràd en Frans Timmermans (als voorzitter jury prijs Europese Literatuur).

Nacht van de Europese Literatuur
De Nacht van de Europese literatuur is een reeks gelijktijdige bijeenkomsten in een aantal Europese hoofdsteden. Gevestigde en aanstormende talenten komen samen om te praten over de literatuur van het nieuwe Europa. Ze vertellen over hun schrijverschap, gaan in gesprek over thema's in hun werk, over trends in de Europese literatuur, wisselen ervaringen uit over het leven in hun land en gaan met elkaar in debat.

De Nacht van de Europese Literatuur wordt georganiseerd door EUNIC, de vereniging van Europese culturele instituten, de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Met dit evenement willen de organisatoren het publiek kennis laten maken met (vertaalde) literatuur uit heel Europa en in verschillende genres.

Over de Openbare Bibliotheek Amsterdam
De Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam (OBA) omvat een centrale bibliotheek en 27 wijkbibliotheken. Samen verzorgen zij het bibliotheekwerk in de gemeenten Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel. De OBA is een culturele instelling, die zich ten doel stelt het vrije verkeer van informatie in de Amsterdamse samenleving te bevorderen. De OBA heeft zich ontwikkeld tot de meest gebruikte culturele ontmoetingsplaats in heel Amsterdam met 160.000 leden en meer dan 4,5 miljoen bezoekers en 6.000 activiteiten per jaar.


---

Noot voor de redactie,