Gemeente Beverwijk


Beverwijk viert uitverkiezing Cruyff Court van het jaar

Op woensdag 11 mei 2011 is het feest op het Johan Cruyff Court aan de Huiderlaan in Beverwijk. Vorig jaar werd het Beverwijkse trapveld verkozen tot Cruyff Court van het jaar. Een mijlpaal die groots gevierd moet worden. Het feest wordt geopend door wethouder Maarten Dijkshoorn en freestyle voetballer Soufiane Touzani. De gemeente Beverwijk en de Cruyff Foundation nodigen iedereen van harte uit bij het feest. Na de officiële opening kunt u genieten van een geweldig programma.

Behalve de uitverkiezing Cruyff Court van het jaar bestaat de Johan Cruyff Foundation dit jaar 14 jaar. Een cadeautje aan hun grootste project, de Cruyff Courts, mag daarom niet ontbreken. Daarom organiseert de Cruyff Foundation op woensdag 11 mei een Cruyff Court Clinic in Beverwijk. Hierbij wordt de voetbalvisie van Cruijff in clinicvorm aangeboden. De clinics zijn uitgewerkt door Tonny Bruins Slot en staan onder leiding van niemand minder dan straatvoetbalheld Soufiane Touzani. Op 14 woensdagmiddagen in 2011 worden deze clinics op 14 Cruyff Courts, verspreid over Nederland, aangeboden aan de lokale jeugd. C1000 is als partner van de Johan Cruyff Foundation betrokken bij deze clinics. Mede hierdoor worden deze clinics mogelijk gemaakt en krijgen in totaal honderden kinderen de mogelijkheid om de fijne kneepjes van het voetbal te leren en lekker buiten te bewegen. Via verschillende oefeningen maken de kinderen op een speelse manier kennis met de voetbalvisie van Cruyff.

Geef je op voor Cruyff Clinic!
In totaal kunnen er 72 jongens en meisjes meedoen aan de Cruyff Clinic. Ben je tussen de 8 en 10 jaar en wil jij meedoen? Schrijf je dan snel in! Dit kan bij de lokale vestiging van C1000 in Heemskerk. Opgeven kan natuurlijk ook via www.cruyff-foundation.org. Deelname is gratis.

Optreden Soufiane Touzani en Brownie Dutch
Speciaal voor de 14 Cruyff Courts Clinics heeft freestyle balvirtuoos Soufiane Touzani samen met Brownie Dutch de track SuperHelden opgenomen. Deze wordt tijdens Cruyff Court Clinic in Beverwijk opgevoerd met een spetterend optreden. In de videoclip spelen verschillende bekende Nederlanders mee zoals Inge de Bruin, Eljero Elia en Oussama Assaidi.

Programma
13.00: Aankomst deelnemers
13.30: Optreden Soufiane Touzani en Brownie Dutch
14.00: Start Cruyff Court Clinic door wethouder Dijkshoorn en Soufiane Touziane 15.00: Start wedstrijdjes
15.55: Optreden Soufiane Touzani en Brownie Dutch
16.00: Prijsuitreiking
19.00: Miss Cruyff Court Beverwijk verkiezing 12-18 jaar

Beverwijk Cruyff Court van het jaar
Op woensdag 17 november 2010 werd bekend dat het Cruyff Court aan de Huiderlaan in Beverwijk was verkozen tot Cruyff Court van het jaar. Deze prijs gaat ieder jaar naar een Cruyff Court dat zich in de afgelopen periode ontwikkeld heeft als een meerwaarde in de wijk door onder andere een goede programmering, betrokkenheid van jongeren en bewoners en gedegen onderhoud. Beverwijk won omdat zij de 14 regels van Johan Cruijff op een duidelijke manier hanteren in de activiteiten die ze organiseren en ze zo in de praktijk brengen. Het Cruyff Court Beverwijk is het kloppend hart voor de buurt. Er worden veel activiteiten georganiseerd die zich met name richten op de maatschappelijk functie van sport, met als doel: meedoen, samenspel, respect, talentontwikkeling en plezier.

Over de Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht uit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. Sinds de start is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag opnieuw, jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door Cruyff Courts te realiseren (openbare trapveldjes waardoor kinderen hun speelruimte terugkrijgen), door sportprojecten voor kinderen met een handicap te ondersteunen en door het organiseren van unieke sportevenementen voor de jeugd.

Beverwijk, 29 april 2011