Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 5 mei 2011

Nacht van de Europese literatuur - European Literature Night Woensdag 11 mei 2011, 19.00 tot 22.30 uur in de Openbare Bibliotheek Amsterdam / Oosterdokskade 143, Amsterdam. Voertalen: Duits en Engels.

De Nacht van de Europese literatuur in Amsterdam is onderdeel van een reeks gelijktijdige bijeenkomsten in verschillende Europese hoofdsteden op 11 mei 2011. Gevestigde en aanstormende Europese auteurs als Ingo Schulze (Duitsland), György Konràd (Hongarije), Maureen Freely (Groot-Brittannië), Vicente Molina Foix (Spanje), Nelleke Noordervliet (Nederland), Stéphane Audeguy (Frankrijk) en Gabriela Adamesteanu (Roemenië) komen in Amsterdam samen om te praten over de literatuur van het nieuwe Europa. Tijdens twee rondetafelgesprekken discussiëren zij onder leiding van Frans Timmermans en Margot Dijkgraaf.

De organisatie van deze manifestatie is in handen van EUNIC Netherlands, de vereniging van Europese culturele instituten in Nederland en de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

Kaartverkoop
Toegangsprijs: ¤ 5,-. Kaartenn zijn verkrijgbaar aan de receptie, via www.oba.nl/agenda of telefonisch 020 523 09 00. EUNIC Netherlands is het samenwerkingsverband van de Nederlandse vestigingen van de Europese nationale instituten voor cultuur. Door een nauwere culturele samenwerking wil EUNIC bijdragen aan een verdere Europese integratie.

Meer informatie op: www.eunic-netherlands.eu. Het secretariaat van EUNIC Netherlands is ondergebracht bij SICA Dutch Centre for International Cultural Activities.



Ingezonden persbericht