Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, donderdag 5 mei 2011


- persbericht -

Een hommage aan H.J.A. Hofland

Journalist, romancier, commentator, essayist en columnist H.J.A. Hofland (1927) ontving zo ongeveer alle eerbewijzen die hem toekwamen. Door collega's werd hij al eens uitgeroepen tot `Journalist van de Eeuw` en de Universiteit van Maastricht gunde hem ooit een eredoctoraat. Maar binnenkort volgt de ultieme bekroning met de uitreiking van de PC Hooft-prijs, een oeuvreprijs. Reden te meer om een avondlang het werk en leven van Hofland te vieren. Op woensdag 11 mei in de Rode Hoed, spreken oud-collega`s over zijn beginjaren, discussiëren historici en politici over zijn nalatenschap en halen vrienden herinneringen op.

Met onder anderen:

* Hubert Smeets (oud-hoofdredacteur De Groene Amsterdammer)
* Andre Spoor (oud-hoofdredacteur NRC Handelsblad)
* Arend Jan Boekestijn (oud-Tweede kamerlid VVD)
* Frank van Vree (hoogleraar Journalistiek en Cultuur, UVA)
* John Jansen van Galen (oud-hoofdredacteur Haagse Post)
* Wout Woltz (oud-hoofdredacteur NRC Handelsblad)
* Margriet Vroomans (presentatrice Radio 4)

Presentatie: Joost Oranje en Monique Snoeijen.

Organisatie: NRC Handelsblad i.s.m. de Rode Hoed. Datum: woensdag 11 mei, aanvang 20.00 uur, café open 19.00 uur. Kaarten ¤ 10,- en ¤ 9,- (CJP/studenten/Stadspas/65+), online via www.rodehoed.nl en aan de kassa. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 638 56 06.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- einde persbericht -