Ingezonden persbericht


Lezing, 11 mei 2011, 20.00 uur
Raymond van Ee - Wilskracht en beïnvloeding in perceptie

Raymond van Ee, professor neuropsychologie, bracht zijn vakgebied op verscheidene manieren onder de aandacht bij een breed publiek, onder andere in een aflevering van tv-programma Klokhuis en Radio programma Hoe?Zo!.

Ons gedrag en onze motoriek kunnen we beïnvloeden: als je je arm op wilt tillen dan lukt dat. We kunnen echter ook onze waarneming sturen. Als we erachter komen hoe we met onze hersenen ons gedrag en onze waarneming beïnvloeden, dan kunnen we er ook beter achter komen waar onze wil zit.

Kom je naar de lezing, meld je dan aan op facebook of op de website. Toegang is gratis.

De lezing van Raymond van Ee is onderdeel van False Focus. False Focus komt voort uit het idee van de onbetrouwbare werkelijkheid. De ervaring van de werkelijkheid is gebaseerd op de signalen die de zintuigen doorgeven aan de hersenen, die er vervolgens waarnemingen van maken. Het is onduidelijk of de werking van de zintuigen en de werking van de hersenen betrouwbaar zijn en of de werkelijkheid wel correct of volledig wordt weergegeven.

Bij de tentoonstelling maakten we ook een boekje met een essay, geschreven door Saskia Monshouwer. Het is te koop in onze webshop voor ¤4,-

Openingstijden False Focus
16 april tot en met 29 mei 2011 do t/m zo 13.00 - 17.00 uur