Gemeente Dinkelland

Geachte redactie,

Projectweek 'Brand als een lopend vuurtje'

Op woensdag 11 mei om 08.40 uur gaat het project" Brand als een lopend vuurtje" van start op de basisschool De Meander te Ootmarsum de aftrap zal worden gedaan door Directeur Huub van de Wal, Ronald Pellewever Clustercommandant en mevr. Visser van de brandwonden stichting.

De hele week staat in het teken van brand en brandpreventie. Basisschool De Meander steunt elk jaar een goed doel. Dit jaar is dit goede doel de brandwondenstichting. De brandweer Ootmarsum werkt mee aan deze projectweek in het kader van het 250-jarig bestaan van de brandweerpost in Ootmarsum.

De hele week worden tal van activiteiten georganiseerd door de brandweer en door de school zelf. Voorbeelden zijn: voorlichting door de brandweer, een musical, een ontruimingsoefening en als afsluiter een open huis op de basisschool met diverse demonstraties van de brandweer. Daarnaast gaan de groepen 6 t/m 8 werken met het lespakket 'Billy Brandkraan'.

Billy Brandkraan
Met het lespakket Billy Brandkraan, worden kinderen bewust gemaakt van de taken van de brandweer en leren over brandveiligheid op school en thuis. Door middel van interactieve opdrachten die de kinderen thuis moeten uitvoeren, worden ook ouders betrokken bij dit onderwerp. Voor meer informatie over Billy Brandkraan kijk op www.brandweertwente.nl/jeugd

Ontruimingsoefening, open huis en demonstraties
Op vrijdag 20 mei wordt er tussen 14.00 - 15.00 uur een ontruimingsoefening gehouden in De Meander. Tussen 16.00 - 18.00 uur is er open huis in de Meander en verzorgt de brandweer diverse demonstraties.

U BENT VAN HARTE UITGENODIGD OM EEN KIJKJE TE KOMEN NEMEN!




Gemeente Dinkelland