Kaartverkoop publiekspremière op Museum Podium Speelklok van start


Sven Ratzke – Wouter Hamel – Lucky Fonz III en vele anderen

UTRECHT, 20110418 -- Op 12 mei opent Museum Speelklok met een spetterende publiekspremière een uniek museumpodium. In een show vol onverwachte muzikale confrontaties bespelen artiesten instrumenten uit de collectie van Museum Speelklok. Sven Ratzke verzorgt een show waarin hijzelf, Wouter Hamel, VOF de kunst, Joseph Haydn, Lucky Fonz III & Morris Kliphuis en pianist Christiaan Kuyvenhoven historische instrumenten van Museum Speelklok bespelen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.museumspeelklok.nl.

Museum Speelklok creëert met de opening van het museumpodium een unieke plek waar bestaand en nieuw publiek op een bijzondere manier met de collectie kennis kan maken. De show van 12 mei is de eerste op rij van de uitdagende programmering van Museum Podium Speelklok. Onder het motto “Daring Crossovers” gaat de zelfspelende collectie vanaf dan steeds verrassende muzikale confrontaties aan met toonaangevende hedendaagse artiesten. Museum Podium Speelklok biedt met haar programmering een unieke kans om historische instrumenten in een nieuwe setting te bewonderen en te genieten van een voorstelling die nergens anders te zien is.

Programmering - Van mei t/m augustus loopt de programmering van het podium parallel met de landelijke festivalprogrammering. Zo zullen er bijvoorbeeld voorstellingen op het museumpodium te zien zijn in het kader van het Festival Oude Muziek, Festival voor de wind en de Gaudeamus Muziekweek. Bij alle optredens zullen artiesten de collectie van Museum Speelklok bespelen. In het najaar start het podium het culturele seizoen met diverse unieke concerten.

Naast de eigen programmering van Museum Podium Speelklok, nodigt het gloednieuwe podium artiesten en organisaties van harte uit om met een spannend voorstel te komen voor muzikale confrontatie op het museumpodium.

Kaartverkoop - Kaarten voor de publiekspremière van 12 mei op Museum Podium Speelklok zijn te koop via www.museumspeelklok.nl en via het Utrechts Uitbureau. Kijk voor de actuele informatie op www.museumspeelklok.nl.

Eerdere daring crossovers - Al eerder waren er mooie ontmoetingen tussen de collectie en een bekende artiest buiten de muren van het museum. Zo speelde het vermaarde hiphopduo C-Mon & Kypski met het draaiorgel De Arabier, verzorgde multitalent Spinvis een concert met instrumenten uit de collectie tijdens de Utrechtse Museumnacht en trad Wende Snijders tijdens haar theatertour op met een draaiorgeltje van het museum. Speciaal voor Wouter Hamel vervaardigde het museum een speelwerkje met zijn muziek, waarmee hij zijn tournee opende. Voor deze artiesten én vele anderen is er nu ook een professioneel podium binnen de museummuren. Museum Podium Speelklok bevindt zich in Museum Speelklok in het middenschip van de sfeervolle middeleeuwse Buurkerk in het hartje van Utrecht.

Museum Podium Speelklok is mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij -  Museum Podium Speelklok is mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. De meer dan 750.000 deelnemers van de BankGiro Loterij brengen jaarlijks rond de 60 miljoen euro bijeen voor cultuur in Nederland en zo steunen zo bijna 60 culturele organisaties, waaronder Museum Speelklok.

Museum Speelklok (voorheen: Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement) presenteert automatisch spelende muziekinstrumenten vanaf de 15e eeuw tot het heden. Carillonklokken, speeldozen, pianola's, de zingende nachtegaal en draaiorgels spelen live muziek met een repertoire variërend van Weense wals en tango tot smartlap en de allerlaatste hits.  Adres: Steenweg 6, Utrecht  www.museumspeelklok.nl