Ingezonden persbericht


wo 4 mei 2011

Persbericht Stadsgehoorzaal Leiden en Leidse Schouwburg presenteren seizoen 11|12

Geachte redactie,

Op donderdag 12 mei maken LAKtheater, BplusC, Stadsgehoorzaal Leiden en Leidse Schouwburg gezamenlijk de programma's voor seizoen 2011|2012 bekend. De brochures zijn vanaf donderdag 12 mei op diverse plekken in Leiden en de regio verkrijgbaar, onder andere bij theaters, het Visitors Center Leiden, bibliotheken en gemeentehuizen.

Net als in het huidige seizoen presenteren de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal Leiden het totale theater- en concertaanbod in één brochure. De brochure verschijnt op donderdag 12 mei en op maandag 16 mei start de verkoop om 12.00 uur via de website. De website is bereikbaar via leidseschouwburg.nl en stadsgehoorzaalleiden.nl. Beide adressen linken door naar één website (stadspodia.nl), waarop het totale programma van de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal Leiden te zien is. De kassa's zijn op maandag 16 mei vanaf 16.00 uur open. Zowel via de site als de kassa kunnen bezoekers ook de brochure aanvragen.

Loting afgeschaft
Met ingang van seizoen 2011|2012 is de loting afgeschaft. De plaatsen worden op volgorde van binnenkomst toegewezen. Via de website kunnen bezoekers zelf hun plaatsen kiezen. Hoe eerder er geboekt wordt, hoe groter de kans op de beste plaatsen. Bovendien maken bezoekers die vóór 1 juli 2011 boeken kans de gehele bestelling cadeau te krijgen. Ook maken bezoekers kans op één van de vijf dinerarrangementen voor 2 personen voorafgaand aan een concert of voorstelling in de Breezaal van de Stadsgehoorzaal Leiden. Een aantal concerten en voorstellingen is gebundeld in een serie; een afgewogen geheel, zowel op inhoud als op spreiding in het seizoen. Series zijn bovendien aantrekkelijk geprijsd.

De voorstellingen van Freek de Jonge, Youp van 't Hek en Theo Maassen gaan op maandag 23 mei om 14.00 uur via de website in de verkoop en vanaf 16.00 uur ook telefonisch en aan de kassa. De verkoop van de voorstellingen van Jochem Myjer start op zaterdag 21 mei om 12.00 uur uitsluitend aan de kassa van de Leidse Schouwburg.

Enkele highlights uit het programma
Naast vertrouwde namen als het Nationale Toneel, Huub Stapel, Erik van Muiswinkel en de 3 J's komen er pareltjes als Marike Jager, Wilke te Brummelstroete en het internationaal geroemde Kuss Quartet. En ook komend seizoen produceert de Leidse Schouwburg in samenwerking met Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland een kerstproductie: Ivan en de honden. In de laatste weken van 2011 is deze productie 8 keer te zien in de Leidse Schouwburg.

Op 8 januari vindt er in de Aalmarktzaal van de Stadsgehoorzaal Leiden een Beethoven Marathon plaats: Bijten in Beethoven. Timora Rosler en Klára Würtz spelen alle cellosonates van Beethoven. Deze worden afgewisseld met de drie gangen van een diner. Zo worden de bezoekers zowel muzikaal als culinair in de watten gelegd.

Van 3 tot en met 9 april wordt de Waag tijdelijk omgetoverd tot het hotel Fawlty Towers en begeven de bezoekers zich onder het genot van een heerlijk diner, of op 8 en 9 april een paasbrunch, in een slapstick, waarin ze bediend worden door de Spaanse Manuel, de stuntelige Basil en de hilarische Sybil.

Daarnaast wordt er bij een aantal concerten een dinerarrangement aangeboden. Voorafgaand aan het concert kunnen bezoekers in de Stadsgehoorzaal Leiden genieten van een drie-gangen diner uit de Mediterrane keuken.

De belangrijkste data op een rij
DO 12 mei seizoenbrochure verschijnt
MA 16 mei 12.00 uur start online verkoop theater- en concertseizoen 2011|2012 ZA 21 mei 12.00 uur start verkoop voorstellingen Jochem Myjer, uitsluitend aan de kassa van de Leidse Schouwburg MA 23 mei 14.00 uur start online verkoop van voorstellingen van Freek de Jonge, Youp van 't Hek en Theo Maassen

()