Gemeente Rotterdam

grootschalig onderhoud a20 en maastunnel

01 april 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Van vrijdagavond 13 mei tot maandagochtend 16 mei wordt het viaduct van de Hofpleinlijn over de A20 gesloopt.
Maastunnel

De ingang van de Maastunnel

De op- en afritten bij het Schieplein worden verlengd, zodat de doorstroming van en naar de A20 verbetert. Om dit mogelijk te maken, moet het viaduct worden gesloopt. De A20 tussen het knooppunt Kleinpolderplein (A20/A13) en het knooppunt Terbregseplein (A20/A16) is hiervoor in beide richtingen afgesloten.

Maastunnel
Direct na dit weekend, vanaf maandagochtend 16 mei, start de gemeente Rotterdam met onderhoudswerkzaamheden aan de Maastunnel. Tot en met zondag 7 augustus is de tunnel alleen open voor verkeer van zuid naar noord, dus voor verkee richting het centrum.

A20
In de zomer zal Rijkswaterstaat vervolgens op een deel van de A20 grootschalige onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Op het deel tussen het knooppunt Kleinpolderplein (A20/A13) en het knooppunt Terbregseplein (A20/A16) worden de voegovergangen en de
toplaag van het asfalt vervangen. Ook zal wegmeubilair worden vervangen of opgeknapt. Vanaf zaterdagavond 30 juli tot en met zondag 7 augustus is de A20 op dit deel afgesloten richting Hoek van Holland, en van zondag 7 augustus tot en met maandagochtend 15 augustus geldt hetzelfde voor dit deel richting Gouda.

15.000 voertuigen
Om het verkeer tijdens de werkzaamheden op een redelijke manier te laten doorstromen, zal het aantal voertuigen op de wegen in en om Rotterdam, vooral in de ochtend- en avondspits, met ongeveer 15.000 voertuigen moeten afnemen. Dit om te voorkomen dat de ochtendspits naadloos overgaat in de avondspits en dat de extra reistijden oplopen tot meer dan een uur.

Maatregelen
Rijkswaterstaat en de gemeente Rotterdam treffen verschillende maatregelen om de overlast te beperken. Denk daarbij niet alleen aan maatregelen als het aanbieden van kaartjes voor openbaar vervoer met korting, maar ook aan het tijdelijk vergroten van de capaciteit op knelpunten door vluchtroken te gebruiken als rijstrook of het anders afstellen van de verkeerslichten op routes door de stad.

Alternatieve reismogelijkheden
Rijkswaterstaat en de gemeente Rotterdam stimuleren weggebruikers om tijdens de afsluitingen zoveel mogelijk gebruik te maken van alternatieve reismogelijkheden. U kunt misschien met het openbaar vervoer reizen, gebruikmaken van P+R, de reis uitstellen, carpoolen met collega's, op flexibele tijden werken zodat u de spits mijdt, of misschien kunt u thuiswerken of in de zomer met de fiets naar het werk. En als u uw vakantie nog niet gepland heeft, zou u kunnen overwegen om in de periode van de werkzaamheden op vakantie te gaan. Alleen als iedereen meewerkt en meedenkt, is het mogelijk de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken.

Omleidingen
De omleidingsroutes worden tijdig gecommuniceerd en worden ook aangegeven op gele borden ter plaatse.

Aanvullende informatie

Meer informatie
Wilt u meer weten? Op www.rotterdam.nl/maastunnel, www.rijkswaterstaat.nl of www.vananaarbeter.nl staat de laatste informatie. U kunt ook bellen met 0800-8002, de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat, of met 14010 (lokaal tarief), de informatielijn van de gemeente Rotterdam.