KRO

KRO De Wandeling: Drie bijzondere vrouwen

Uitzenddatum: 13/05/2011

Het TV seizoen van KRO De Wandeling wordt afgesloten met de herhaling van drie afleveringen over bijzondere vrouwen:

Moslima Shaista Khan over gezichtssluiers en een algeheel boerkaverbod Uitzenddatum: 13 mei 2011

Hella van der Wijst wandelt samen met moslima Shaista Khan, gehuld in niqaab door Den Haag. De regering heeft aangekondigd binnenkort een algeheel boerkaverbod af te kondigen. Maar wat weten wij eigenlijk van de naar schatting 200 vrouwen in Nederland die dan niet meer met gezichtssluier de straat op mogen zonder een boete te riskeren? Waarom dragen ze de boerka of niqaab? En waarom lijkt Nederland hier zo op tegen te zijn? Hella gaat de uitdaging aan om ook zélf te ervaren hoe het is een niqaab te dragen en erachter te komen hoe de omgeving hierop reageert. Tijdens de wandeling verteltShaista over misverstanden, emancipatie, vrijheid en de laatste mode voor gezichtsbedekkende kleding.
Lees verder en download foto's >>

Iene Noorlander, mishandeld en misbruikt, is niet langer slachtoffer. Uitzenddatum: 20 mei 2011

Iene Noorlander (54) is tot haar negentiende mishandeld en seksueel misbruikt door zowel haar vader als haar moeder. Dit heeft haar leven getekend, maar toch noemt Iene zich nu geen slachtoffer meer. "Als je de moed hebt je trauma's opnieuw te beleven, dan wordt je trauma een herinnering. Je hebt echt de keuze: wil je de rest van je leven slachtoffer blijven of ga je er aan werken?"
Lees verder en download foto's >>

Annemarie Postma: ´Pas twee jaar ben ik echt aan het leven´ Uitzenddatum: 27 mei 2011

Annemarie Postma (41) is bekend van haar Playboy-fotoshoot als eerste Europese fotomodel in een rolstoel én van haar vele spirituele boeken als The Deeper Secret en Zielseigenwijs. Haar eigen levenservaringen vormen de basis van tientallen boeken die ze schreef in de afgelopen vijftien jaar. Annemarie raakt als elfjarig meisje plotseling verlamd en op haar negentiende overlijdt haar moeder net zo onverwachts. "Mijn leven is een uitnodiging tot acceptatie." Annemarie stort zich op haar werk als fotomodel en later als schrijfster over geluk en liefde. Op haar 38^ste neemt het leven van deze workaholic die zelfs geen tijd heeft voor de liefde een spannende wending...
Lees verder en download foto's >>

Hella van der Wijst gaat wekelijks op zoek naar inspirerende verhalen van mensen die hun hart volgen. Daarbij doorkruist ze wandelend de mooiste natuurgebieden.

KRO De Wandeling, drie vrijdagen 13, 20 en 27 mei om 18.25 uur op Nederland 2