Vlaamse Overheid

nieuw wegdek

E19 in Sint-Job-In-'t-Goor krijgt nieuw wegdek

Vlaamse overheid

maandag 2 mei 2011

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op vrijdag 13 mei met een grondige opknapbeurt op de E19 tussen Nederland en Antwerpen in Sint-Job-In-`t-Goor. De aannemer neemt er tien dagen lang een strook van ruim zes kilometer richting Antwerpen onder handen. Het doorgaande verkeer ondervindt ernstige hinder.

Het wegdek van de E19 van net voorbij het vroegere op- en afrittencomplex in Brecht tot de op- en afrit in Sint-Job-In-'t-Goor is in slechte staat. Om de verkeersveiligheid en het rijcomfort te verbeteren, start het Agentschap Wegen en Verkeer op vrijdagavond 13 mei met structurele onderhoudswerken. Een aannemer neemt er de top- en onderlagen onder handen over een strook van 6,5 kilometer.

Ernstige hinder
Dit soort grondige herstellingswerken op autosnelwegen gaat steeds gepaard met hinder. Om de werkzaamheden vlot en veilig te kunnen uitvoeren, gelden er volgende tijdelijke verkeerssituaties:
* Het doorgaande verkeer op de snelweg richting Nederland heeft van vrijdagavond (13 mei) na de avondspits tot zaterdag (14 mei) 17 uur slechts één rijstrook ter beschikking. Zo kan de aannemer de noodzakelijke voorbereidingen treffen om de ingreep op te starten. Er worden tijdelijke markeringen en doorsteken in de middenberm aangebracht.

* Aansluitend heeft het verkeer richting Nederland van zaterdagavond 14 mei tot vrijdag 20 mei steeds twee versmalde rijstroken ter beschikking. Automobilisten richting Antwerpen beschikken echter maar over één rijstrook en geraken via de doorsteken in de middenbermen langs de werfzone, wat zeker op piekmomenten ernstige hinder kan veroorzaken. Net omdat de werkzaamheden het volledige rijvak richting Antwerpen beslaan, wordt de afrit in Sint-Job-In-`t-Goor afgesloten richting Antwerpen, de oprit blijft open. Wie ter plaatse wil zijn, rijdt best om via afrit Loenhout (2) of Kleine Bareel (5).

* Op vrijdagavond 20 mei start de aannemer met de afbraak van de werf. Dat betekent dat het verkeer richting Nederland opnieuw over één rijstrook moet. Wie richting Antwerpen rijdt, kan dan over twee (vernieuwde) rijstroken. Uiterlijk zondagavond 22 mei is alle hinder achter de rug.