Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Kunst: Overal op de Heuvelrug

vogel

Van 13 mei tot en met 5 juni staat de gemeente Utrechtse Heuvelrug in het teken van het festival Kunst: Overal op de Heuvelrug.

Een festival waar natuur en landschap als inspiratiebron en als locatie dienen voor een verscheidenheid aan culturele activiteiten. Laat u verrassen door een mooie mix van beeldende kunst, concerten, voorstellingen, filmvertoningen, kunstroutes en workshops.

Het openingsweekend is van 13 tot en met 15 mei. Kijk voor alle activiteiten op www.overalopdeheuvelrug.nl .

Openingsweekend vol variatie
Het festival Kunst: Overal op de Heuvelrug start met een aantrekkelijk en zeer divers openingsweekend van 13 t/m 15 mei. Daarna is er wel iedere dag iets te doen op de Heuvelrug.

Vrijdag 13 mei, Buitenlust, Amerongen
Op vrijdag 13 mei start dit festival in Buitenlust (Burg. Jhr. H. van den Boschstraat 13 in Amerongen). Hier wordt de expositie `Vogels' geopend door de bekendste vogelaar van Nederland, Nico de Haan en door burgemeester Frits Naafs. Professionele kunstenaars uit diverse disciplines (zeefdruk, schilderijen, tekeningen, foto's en keramiek) exposeren hun werk. Er is werk te zien van Léon van der Linden, Inge van Noortwijk, Harry van Emden, Arris Tijsseling, Helene de Jong, Dick Donker, Annette Boonzaaijer en Mariolène Fikkers van Rijckevorsel. Restaurant Buitenlust serveert gedurende de expositieperiode een speciaal Vogel-menu.

Zaterdag 14 mei, Landgoed Zonheuvel, Doorn
Op zaterdag 14 mei is er een muzikale activiteit; `De Heuvelrug zingt.... Buiten!' en een groepsexpositie Kunstenaars van de Heuvelrug vanaf 16.00 - 21.00 uur bij Landgoed Zonheuvel/Maarten Maartenshuis. Om 16.00 uur start een muzikale wandeling met het Driebergs kamerkoor Cappella Cantica. Zij brengen tijdens de wandeling liederen, gedichten en muziek ten gehore. Ook krijgt u informatie over de omgeving. Vanaf 18.00 uur is er een groepsexpositie, marionettenspel en een voorjaarsbuffet bij Zonheuvel. Om 19.15 uur is er een openingswoord door burgemeester Frits Naafs en daarna presenteert het gemengd koor Scherzando een `vocale caleidoscoop'. Hierna presenteert het piratenkoor ManOverBoord de nieuwe cd `Schot voor de boeg' en brengen zij zeemansliederen ten gehore. Op de website
www.overalopdeheuvelrug.nl vindt u het hele programma.

Zondag 15 mei, Von Gimborn Arboretum, Doorn
Op zondag 15 mei kunt u om 11.30 uur met uw kinderen vanaf 3 jaar naar de jeugdopera 'Roos en het rengras' door Opera in het Von Gimborn Arboretum in Doorn. Roos en haar knuffelhaas Tom spelen altijd samen. Maar nu is Tom ziek. Ergens ver weg, groeit het rengras dat hem beter kan maken. Zal Roos het rengras, na een avontuurlijke reis vinden? Deze sprankelende opera, op muziek van Mozart, neemt peuters en kleuters mee op de grote zee. Diezelfde middag is er om 16.00 uur Trio Calore: The Truth About Love (trust her not), ook in het Von Gimborn Arboretum. Een spannend muzikaal programma, waarin rivaliteit, ruzie, passie en eensgezindheid tussen twee vrouwen de toon zetten.