Stadsdeel Amsterdam Centrum


---

Europa kijkdagen in Centrum

9 mei 2011

Op 13, 14 en 15 mei zijn de Europa Kijkdagen. In heel Nederland zullen ruim 100 Europese projecten hun deuren openstellen voor het publiek. Op 15 mei zijn bierbrouwerij De Prael en Ons' Lieve heer op Solder te bezoeken.

Op 13, 14 en 15 mei zijn de Europa Kijkdagen. In heel Nederland zullen ruim 100 Europese projecten hun deuren openstellen voor het publiek. U kunt dan 'om de hoek' gratis projecten bezoeken en zelf zien hoe het Europese geld wordt besteed. Deze leuke en boeiende projecten laten zien hoe de EU samenwerkt met de Nederlandse overheid, het bedrijfsleven en kennisinstellingen aan de versterking van de economie. Op 15 mei zijn bierbrouwerij De Prael en Ons' Lieve heer op Solder, gelegen in stadsdeel Centrum, te bezoeken.

Stadsdeel Centrum heeft drie pandjes gerenoveerd voor brouwerij De Prael. De Prael is een kleinschalige en ambachtelijke bierbrouwerij (met bierwinkel en proeflokaal) in het hartje van Amsterdam. Wat de bierbrouwerij vooral bijzonder maakt, is dat er mensen werken met een langdurige psychiatrische handicap.

In het Veilinghuisje komt de brouwerij, aan de Oudezijds Armsteeg de bijbehorende horeca, en in het pand Oudezijds Voorburgwal 30 de winkel. Er komen 6 nieuwe panden. In de plint hiervan komen nieuwe economische functies, zoals bedrijven en winkels.

Museum Ons' Lieve Heer op Solder is een uniek monument en museum dankzij de combinatie van kerk, woonhuis en ligging in de historische binnenstad van Amsterdam. Het monument is bijna 350 jaar oud en het museum bestaat al sinds 1888. Het museum zal worden verbouwd en gerestaureerd en wordt tweemaal zo groot. Het zal dan bestaan uit twee huizen aan weerszijden van de Heintje Hoekssteeg: het Oude Huis (het monument) en het Nieuwe Huis (het tot museum te verbouwen buurpand). Het project is een sleutelproject (binnen project 1012.

Deze investeringen leiden tot een versterking van de werkgelegenheid en werken bovendien bevorderend voor het toerisme. Daarnaast is de verwachting dat de projecten een vliegwieleffect hebben richting partners in de buurt. Andere, aangrenzende instanties zullen worden gestimuleerd om ook acties te ondernemen die de bedrijvigheid, maar ook leefbaarheid vergroten. Op deze manier wordt dit stukje Amsterdam een aantrekkelijker onderdeel van de stad Amsterdam.
* WebsiteDe Prael

* Website Ons' Lieve Heer op Solder banner europa


---