Gemeente Veere


Nieuws

Open projectdagen

Van 13 tot en met 15 mei 2011 worden in Nederland open projectdagen gehouden. In het kader daarvan wordt op zaterdag 14 mei a.s. de nieuwe reddingspost van de SSW aan de Badstraat in Domburg opengesteld. Tevens kan er gebruik worden gemaakt van de nieuw aangelegde hellingbaan naar het strand. Ieder heel uur wordt er een rondleiding gegeven, die start tussen de reddingspost en het strandpaviljoen.

Ook start die dag bij de badpost de promotietoer 'Kijk de Kust!'. Met deze voorlichtings- en bewustwordingscampagne laat de gemeente het belang zien van duurzaam strand- en kustbeheer, zoals het schoonhouden van de kustlijn. Na de succesvolle campagne aan de Vlaamse kust 'Hou het strand leuk, zonder peuk!' wordt dit jaar het peukenasbakje voor het eerst in Zeeland geĂŻntroduceerd. Wethouder R.M.A. Molenaar neemt om 12.00 uur van Koos de Vuilnisman het eerste peukenasbakje in ontvangst. De peukenactie is een mooi voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking, waarbij de succesvolle campagne uit Vlaanderen nu overgenomen is door Zeeland. Tijdens de promotietoer worden de strandasbakjes aan gasten op het strand en bij de strandpaviljoens uitgedeeld.

De badpost, hellingbaan en de promotietoer `Kijk de Kust!' zijn onderdelen van het 120 Kilometer Kustkwaliteit project, die met een EU bijdrage zijn gerealiseerd. Dit project wil het strand- en kustproduct duurzaam en innovatief verbeteren en vernieuwen.