Gemeente Brummen


13 mei: rondje over rondkomen

(Oorspronkelijke publicatie datum: 10-05-2011)

Hoe kom je rond met een laag inkomen? Welke mogelijkheden biedt de gemeente Brummen hierbij? Met deze vragen in het achterhoofd heeft de gemeente alweer enige tijd geleden de conferentie Rondkomen in Brummen georganiseerd. Op basis van de uitkomsten heeft de gemeenteraad eind 2009 een nieuw minimabeleid vastgesteld. Op vrijdag 13 mei van 14.00 tot 16.00 uur houden we een vervolgbijeenkomst in het Tjark Rikscentrum in Eerbeek.

Zon 100 aanwezigen hebben destijds meegepraat tijdens de conferentie Rondkomen in Brummen. Van mensen met een bijstandsuitkering tot vertegenwoordigers van bijvoorbeeld wijk- en cliëntraden, kerken en woningstichtingen. We gaan nu graag opnieuw om tafel om te bespreken wat er in de afgelopen tijd is gedaan met de ideeën. Zo kunnen gezinnen met een laag inkomen bijvoorbeeld de zwemlessen voor diploma A vergoed krijgen en zijn er voor hun schoolgaande kinderen van 10 tot 16 jaar computers beschikbaar. Ook is de communicatie met de doelgroep verbeterd. We horen nu graag van alle partijen hun ervaringen met het nieuwe beleid. Daarnaast gaan we in op landelijke ontwikkelingen, zoals de plannen om het inkomen van thuiswonende kinderen mee te wegen als gezinsinkomen.

Praat u mee?

Alle deelnemers aan de conferentie Rondkomen in Brummen zijn uitgenodigd voor de bijeenkomst op 13 mei. Heeft u geen uitnodiging gehad en wilt u toch graag meepraten? Meldt u dan even aan met een e-mail naar rondkomeninbrummen@brummen.nl. Of bel met mevrouw P. van Dam: (0575) 56 85 33 of de heer B. Terlingen: (0575) 56 82 01.