Uitgeverij Bert Bakker

Eveline Vreeburg op radio en tv

Vreeburg - Onder Pseudoniem Op vrijdag 13 mei is Eveline Vreebrug te gast bij BNN Today (Radio 1, 20.30-22.00 uur). Zij zal hier praten over haar onlangs verschenen boek Onder pseudoniem. Ook Radio Noord-Holland zal op 28 mei aandacht besteden aan het boek.

Daarnaast zal Eveline Vreeburg op donderdag 19 mei te zien zijn bij Brabant Vandaag.

Vandaag kreeg Onder pseudoniem vier sterren in Metro. Het boek werd omschreven als 'een ontroerend, grappig en met veel vaart geschreven debuut'.

Over Onder pseudoniem:

Eefje grossiert in onverschilligheid. De licht narcistische twintiger pendelt heen en weer tussen haar jeugd in het dorp en haar leven in de stad Amsterdam, waar ze zich halfslachtig tot doel stelt om door te breken als actrice. In Amsterdam zwerft ze van huis naar huis, van man naar man en raakt ze verwikkeld in situaties die haar uiteindelijk vooral teleurgesteld achterlaten. Thuis is haar familie koortsachtig bezig met Eefjes zus, die tijdens een vakantie op raadselachtige wijze is verdwenen.

Dan ontmoet Eefje Mark, een overjarige student die net als Eefje wacht op zijn doorbraak en die er de vreemde gewoonte op na houdt om de hele dag met een gele clownspruik op rond te lopen.

Mark en Eefje voelen zich op een merkwaardige manier tot elkaar aangetrokken. Terwijl Eefje haar best doet niets te voelen - geen pijn, geen blijdschap, geen honger - trekt Mark haar mee in een pathetisch liefdesspel. Onbedoeld confronteert hij haar met een verleden dat ze juist zo graag wil vergeten.

Onder pseudoniem gaat over de schaamte, het verlies en de wanhoop van een jonge vrouw die passief deelneemt aan haar eigen leven.

Uit het niets maakt Nederland kennis met een rauw, eerlijk en geestig boek over een jonge vrouw in Amsterdam die achtervolgd wordt door de demonen uit haar jeugd.

Eveline Vreeburg (1984) studeerde Europese studies aan de Universiteit van Amsterdam. Onder pseudoniem is een uniek literair debuut.