Gemeente Enschede

Herdenking Vuurwerkramp 13 mei 2011

Nieuwe opzet van de herdenking

De opzet van de herdenking van de Vuurwerkramp is vanaf dit jaar veranderd.
De herdenking krijgt vanaf 2011 een ander, informeler karakter. Hiertoe is besloten na overleg met direct betrokkenen over de opzet van de herdenking in de komende jaren.

In 2010 is uitgebreid gesproken met getroffenen en nabestaanden over de opzet van de herdenking vanaf 2011. Er blijkt dat er in de toekomst nog steeds een blijvende behoefte is aan het herdenken van de Vuurwerkramp. De opzet van de herdenking moet zich echter meer richten op ontmoeting en persoonlijke ervaringen, en minder op de formele ceremoniële activiteiten. Daarnaast wordt het luiden van de klokken als een mooi symbool gezien. De adviezen hebben geleid tot een andere opzet van de herdenking vanaf dit jaar.

Programma herdenking vrijdag 13 mei 2011

* De hele dag is er gelegenheid voor het leggen van bloemen bij het monument "het verdwenen huis tussen hemel en aarde" in de Lasonderbleek
* De hele dag is het Huis van Verhalen (Roomweg 165c) geopend voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor
* Prismare (Roomweg 167d) is van 14.00 tot 17.00 uur geopend voor ontmoeting. Leden van het gemeentebestuur, de Stichting Herdenking Vuurwerkramp en het Huis van Verhalen zijn in Prismare aanwezig.
* Van 15.15 - 15.25 uur zullen Bram Distel, voorzitter van de Stichting Herdenking Vuurwerkramp en burgemeester Den Oudsten bloemen leggen bij het monument.

* Van 15.25 - 15.30 uur het luiden van de klokken.

Op de gebouwen van de gemeente Enschede, de brandweer en de politie wordt op 13 mei de vlag half stok gehangen.

Klokken van Mariakerk stuk
De klokken van de Mariakerk aan de Deurningerstraat 212 luiden helaas niet op 13 mei. Het mechanisme voor het luiden van de klokken van deze kerk,gelegen pal naast Roombeek, is stuk. Reparatie lukt niet meer voor aanstaande vrijdag.
Inlichtingen voor de pers: