Gemeente Rotterdam

weekendafsluiting a20 deelgemeente hoogvliet

11 mei 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Om de veiligheid en de doorstroming op de wegen in en rond Rotterdam te garanderen...
Werkzaamheden

Wegwerkzaamheden

...worden van mei tot en met augustus de A20 en de Maastunnel aangepakt.

In het weekend van vrijdagavond 13 mei 22.30 uur tot maandagochtend 16 mei 05.00 uur wordt het Hofpleinlijnviaduct over de A20 gesloopt om ruimte te maken voor het verlengen van de op- en afrit bij het Schieplein. Hiervoor wordt de A20 tussen knooppunt Kleinpolderplein en knooppunt Terbregseplein in beide richtingen afgesloten. Tijdens deze afsluiting voert Rijkswaterstaat ook onderhoudswerkzaamheden uit aan de A20.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verwijderen van de voegovergangen en het verwijderen en opnieuw aanbrengen van asfalt. De werkzaamheden gaan ook in de nacht door.

Omleidingen
Tijdens de weekendafsluiting gelden er omleidingsroutes. Deze worden met gele borden ter plaatse aangegeven.

* Lokaal verkeer wordt via gele borden ter plaatse via de lokale wegen naar de rijkswegen geleid.

* Verkeer vanuit Den Haag richting Dordrecht/Breda wordt omgeleid via de A12, A20 en A16 of via de A20, A4, A15 en A16 en vice versa.
* Verkeer richting Capelle aan den IJssel/Nieuwerkerk aan den IJssel wordt vanuit Den Haag omgeleid via de A12, A20 en A16 en vanuit Hoek van Holland via de A20, A4, A15 en A16 en vice versa.
* Verkeer vanuit Utrecht richting Hoek van Holland wordt omgeleid via de A12, A4 en de provinciale wegen in het Westland (N22 en N223) of via de A20, A16, A15, A4 en A20 en vice versa.
* Verkeer richting Rotterdam The Hague Airport wordt vanuit Dordrecht/Breda omgeleid via de A20, A12 en N209 en vanuit Utrecht via de A12 en N209 en vice versa.

Toekomstige werkzaamheden en afsluitingen
Naast deze weekendafsluiting staan er nog meer werkzaamheden en afsluitingen gepland.

* De Maastunnel is van maandagochtend 16 mei tot en met vrijdag 5 augustus in zuidelijke richting afgesloten in verband met onderhoud. Verkeer van Rotterdam-Zuid naar het centrum kan dus wel gebruik maken van de tunnel.

* De A20 tussen knooppunt Kleinpolderplein en knooppunt Terbregseplein is in verband met groot onderhoud van zaterdagavond 30 juli tot en met zondag 7 augustus afgesloten richting Hoek van Holland en van zondag 7
augustus tot maandagochtend 15 augustus richting Gouda.

Medewerking hard nodig
Naast de inspanningen en maatregelen van de gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat is ook de medewerking van de weggebruiker hard nodig. We vragen de weggebruiker om zoveel mogelijk gebruik te maken van alternatieve
reismogelijkheden of als het kan de reis uit te stellen.

Aanvullende informatie

Meer informatie over de planning en fasering voor de werkzaamheden aan het Schieplein

Meer informatie over de Maastunnel en de A20:

www.rotterdam.nl/maastunnel
www.vananaarbeter.nl/ringrotterdam
www.rijkswaterstaat.nl

Gratis informatielijn van Rijkswaterstaat:
0800-8002

Informatielijn van de gemeente Rotterdam (lokaal tarief) 14010