Politie Drenthe

Vrijdag 13 mei 2011

Provincie Drenthe, 13-05-2011

Politie onderzoekt winkelinbraak

EELDE In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken bij een winkel aan de Hoofdweg. De dader of daders hebben rookwaren weggenomen uit de winkel. Een getuige hoorde een auto met veel lawaai wegrijden en ontdekte de inbraak. Zij alarmeerde de politie. Er is een onderzoek opgestart.

Vrouw aangehouden voor bedreiging met mes

EMMEN De politie heeft donderdagmiddag een 18-jarige vrouw aangehouden uit Emmen. Een 22-jarige man deed zijn beklag over een eerder voorval bij de moeder van de verdachte. De 18-jarige dochter pakte hierop een mes en bedreigde de man hiermee. De man kon ontkomen en alarmeerde de politie. De 18-jarige vrouw is hierop aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Politie controleert landbouwverkeer in Noordenveld

GEMEENTE NOORDENVELD De politie heeft donderdagmorgen het landbouwverkeer in de gemeente Noordenveld gecontroleerd. Er zijn drie bestuurders bekeurd. Zij vervoerden goederen welke niet bevestigd waren zoals voorgeschreven staat. Dit zou kunnen leiden tot zeer gevaarlijke situaties. Allen hebben ter plaatse een bekeuring ontvangen.

Winkeldieven aangehouden

EMMEN Donderdagavond zijn een 22-jarige vrouw uit Emmen en een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Het tweetal hield zich verdacht op in een winkel in de Picassopassage. Het winkelpersoneel zag dat zowel de man als de vrouw een plastic tas bij zich hadden. Ook had de vrouw een klein tasje bij zich. Even later vond het winkelpersoneel dit kleine tasje en zag dat daarin een tang zat. Vrijwel direct komt de vrouw terug in de winkel en vraagt haar tasje terug. Hierop is de beveiliging gebeld en is het tweetal aangehouden. De man en vrouw konden kort daarna overgedragen worden aan de politie. Het tweetal bleken twee geprepareerde tassen bij zich te hebben. Daarin zaten meerdere spullen die vermoedelijk afkomstig zijn van eerdere winkeldiefstallen. Het tweetal is ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Rijbewijs snelheidsovertreder ingevorderd

ZUIDLAREN De politie heeft donderdagavond een 41-jarige man uit Assen aangehouden. De man reed over de N386 toen hij ter hoogte van Bunne een lasercontrole passeerde. De man reed daar met een snelheid van 142 km/u. De toegestane maximum snelheid op dit weggedeelte is 80 km/u. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Beschonken automobiliste aangehouden

BORGER De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 41-jarige vrouw uit Borger aangehouden. De vrouw reed door Buinen toen surveillerende agenten de auto opmerkten. De vrouw viel op door afwijkend rijgedrag. Zij kon op de N374 ter hoogte van Borger aan de kant van de weg worden gezet. Daar is zij gecontroleerd. De vrouw blies een F (fail) waarna er een ademanalyse bij haar is afgenomen. Zij blies 580 ug/l. De vrouw is aangehouden en haar rijbewijs is ingevorderd. Tevens is er proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Politie controleert verkeer in Bergierslanden

MEPPEL De politie heeft donderdagmiddag het verkeer in de wijk Bergierslanden in Meppel gecontroleerd. Tussen 13.00 en 15.00 uur is al het verkeer in de wijk gecontroleerd. Geen van allen waren die middag in overtreding. Controles in de wijk Bergierslanden zijn geïnitieerd naar aanleiding van klachten van buurtbewoners over de verkeersveiligheid in de wijk.