FNV Bondgenoten

Werknemers Jumbo-distributiecentrum Veghel eindelijk marktconform beloond


* 10-05-2011

Vakbond FNV Bondgenoten is met Jumbo overeengekomen dat het concern in stappen overgaat tot een marktconforme cao voor zijn distributiecentra. Een cao die qua niveau overeenkomt met de huidige cao Super de Boer Distributiecentra.

Marktconforme beloning werknemers DC Veghel

De eerste stap is dat de vaste werknemers van het distributiecentrum (DC) in Veghel vanaf 1 juni hetzelfde kunnen gaan verdienen als hun collega's in de DC's die overgenomen zijn van Super de Boer

Dankzij inzet werknemers

Ingrid van Pinxteren, bestuurder FNV Bondgenoten: "Het unieke is dat de werknemers de afgelopen maanden zelf zijn opgestaan voor gelijk werk, gelijk loon. Hierdoor hebben we deze eerste mooie stap kunnen zetten. Natuurlijk was het beter geweest als er in een keer over kon worden gegaan naar een marktconforme cao voor de DC's. Maar gezien de situatie in de supermarktsector zou dit een te grote wissel hebben getrokken op Jumbo. Het belangrijkste is dat er straks een goede DC-cao ligt, waarmee Jumbo in ieder geval niet op arbeidsvoorwaarden concurreert met andere supermarktketens."

Overname Super de Boer door Jumbo

Medio oktober 2009 nam Jumbo het veel grotere Super de Boer over; het verschil in beloning tussen de werknemers in de distributiecentra bleek het grootste pijnpunt te zijn. Van Pinxteren: "Jumbo erkent dat het nu de op twee na grootste speler in de branche is en dat goed werkgeverschap zich onder andere uit in een marktconforme cao."

Begin 2013 een nieuwe, goede DC-cao

De komende maanden wordt verder onderhandeld over de aanpassingen van de overige arbeidsvoorwaarden zoals afspraken over hulpkrachten, onregelmatigheidstoeslagen, verkleining van de flexibele schil en ouderenbeleid. Het streven is dat er begin 2013 een nieuwe, goede cao voor de Jumbo DC's ligt.