Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 13-05-2011

Rolkoffer

UTRECHT Een winkeldief ging op donderdagmiddag 12 mei met een lege rolkoffer een winkel binnen en wilde met een volle naar buiten.

Rond 14.40 uur zag een beveiliger van een winkel aan de Rijnkade dat een man met een grote ogenschijnlijke lege rolkoffer de winkel binnenkwam. Hij hield de man in de gaten en zag dat hij meerdere spijkerbroeken in de koffer deed. Vervolgens liep hij langs de kassa, zonder iets af te rekenen. Toen hij door een beveiligingspoortje liep, ging het alarm af. De beveiliger hield de verdachte, een 50-jarige man uit Utrecht, aan en droeg hem even later over aan de politie.

De verdachte bleek acht spijkerbroeken voor in totaal 756 euro in zijn koffer te hebben geladen. De broeken werden teruggegeven aan de winkel. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Drie aanhoudingen bij demonstratie

UTRECHT- De politie heeft op donderdagavond 12 mei drie personen aangehouden bij een protestdemonstratie.

Het protest was gericht tegen het, volgens de demonstranten, strenge politieoptreden tijdens een 1 mei-demonstratie in Utrecht. Een grote groep demonstranten verzamelde zich op donderdagavond bij het gemeentehuis. Uit tactische overweging werd er op afstand door de politie toezicht gehouden op de deelnemers. Een aantal van hen was duidelijk uit op provocatie. Zo probeerden een grote groep demonstranten het gemeentehuis binnen te dringen, maar zij werden tegengehouden door agenten.

Door politieagenten werd gezien dat twee personen stenen gooiden. Uit tactische overweging werd niet direct tot aanhouding overgegaan, maar werden de twee korte tijd later aangehouden bij het Centraal Station in Utrecht. Daarbij probeerde een vrouw de aanhouding te voorkomen. Ook zij werd daarop aangehouden. De twee mannen willen hun personalia (nog) niet op geven, de aangehouden vrouw is 23 jaar en komt uit Amsterdam. De politie heeft camerabeelden gemaakt van de demonstratie en wanneer er strafbare feiten op de beelden worden waargenomen, zal een onderzoek worden ingesteld naar de betreffende verdachte(n).

Vernielzuchtig

UTRECHT Een agent hield in de vroege ochtend van vrijdag 13 mei twee jongemannen aan die fietsen vernielden.

Rond 04.40 uur zag een agent twee mannen over het Janskerkhof lopen. Zij waren ogenschijnlijk onder de invloed van de nodige alcohol. Hij zag dat één van hen enkele fietsen omgooide, waarna de ander daar op ging staan dansen. De agent hield het tweetal, jongemannen van 18 en 19 jaar uit Utrecht, aan voor vernieling. Zij werden naar het politiebureau overgebracht en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jeugdige winkeldievegges

UTRECHT Twee meisjes werden op donderdagmiddag 12 mei op winkeldiefstal betrapt. Zij bleken meerdere winkels te hebben bezocht.

Rond 17.40 uur werden twee meisjes bij een winkel aan de Lange Elisabethstraat op winkeldiefstal betrapt. De politie werd gewaarschuwd en agenten brachten het jeugdige tweetal, meisjes van 12 uit Utrecht, over naar het politiebureau. Zij bleken niet allen in de winkel aan de Lange Elisabethstraat spullen te hebben gestolen, maar ook nog in drie andere winkels in het centrum van Utrecht. Tegen de meisjes is proces-verbaal opgemaakt en hun ouders zijn in kennis gesteld.

Alarmpoortjes gaan af

UTRECHT Winkelpersoneel en passanten werden op donderdagavond 12 mei gealarmeerd door een beveiligingspoortje. Twee verdachten werden aangehouden.

Toen twee mannen rond 18.00 uur een winkel aan de Hertogswetering verlieten, ging het alarm van een beveiliginspoortje af. De twee mannen zetten het direct op een rennen. Passanten zagen dat de twee ervandoor gingen en wisten hen aan te houden. Zij werden even later aan agenten overgedragen en naar het politiebureau overgebracht. De verdachten, mannen van 26 jaar uit Den Haag en 27 uit Voorburg. Zij bleken computerspullen te hebben gestolen. In het kader van versnelde afdoening nam een Hulpofficier van justitie contact op met een Officier van Justitie. Hij bepaalde de boete voor ieder van de mannen op 300 euro. Na hun verhoor en na de 300 euro te hebben betaald, mochten de mannen het politiebureau verlaten.

Poging diefstal fiets

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 mei op heterdaad een man aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van een fiets vanaf de Snipstraat.

Een getuige zag die nacht rond 00.30 uur op de Snipstraat een man aan fietsen morrelen. De getuige vertrouwde het niet en belde de politie. Agenten reageerden onmiddellijk. Ter plaatse zagen ze de verdachte nog bij een fiets staan. De agenten hielden de verdachte aan. De verdachte is 38 jaar en woont in Utrecht. Hij moest voor verhoor mee naar het politiebureau. Daar is hij ingesloten voor onderzoek.

Aanrijding: getuigen gezocht

UTRECHT Donderdag 12 mei vond rond 22.30 uur een aanrijding plaats op de hoek Amsterdamsestraatweg Bethlehemweg tussen een grijze Volkswagen Golf en een grijze Opel Vectra.

De Opel, bestuurd door een 19-jarige jongeman uit Breukelen, kwam vanaf het Paardenplein en had groen licht. De VW Golf kwam uit de richting van de Marnixlaan en sloeg af om de Bethlehemweg in te gaan, waardoor de autos botsten. De bestuurder en bijrijder uit de VW Golf stapten uit en renden weg. Beide autos moesten weggetakeld worden.

Signalement van de bestuurder van de grijze Golf is: man, 20-25 jaar oud, opgeschoren haar, witte bovenkleding en hij liep mank.

Uit onderzoek bij de Utrechtse eigenaresse van de VW Golf bleek dat zij niet de auto had bestuurd. Wie wel achter het stuur heeft gezeten, is nog niet duidelijk.

De politie is op zoek naar getuigen of mensen die weten wie de bestuurder van de grijze Golf was. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.