Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 13-05-2011

Motorrijder gewond

MONTFOORT Een motorrijder raakte op donderdagochtend 12 mei gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 08.50 uur reed een 45-jarige motorrijder uit Montfoort over het Blokland, komende uit de richting van Montfoort. Een 56-jarige automobiliste uit Montfoort wilde vanaf een oprit van een woning aan het Blokland linksaf de rijbaan oprijden in de richting van Montfoort. Omdat zij door de bomenrij een slecht zich op de weg had, reed zij die een stukje op, om te kijken of er verkeer aankwam. Zij zag dat de motorrijder naderde, die schrok kennelijk van de Montfoortse, ging met zijn motor onderuit, maar botste niet tegen de auto. Hij raakte gewond en werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Wheely

WILNIS - Een motorrijder maakte op donderdagmiddag 12 mei een wheely. Dat liep niet geheel goed af.

Rond 16.40 uur kreeg de politie de melding dat een motorrijder op het Raaigras op een auto was gebotst. Ter plaatse bleek dat een 21-jarige motorrijder uit Mijdrecht met een pittige snelheid een wheely had gemaakt. Toen het voorwiel echter weer contact met de wereld maakte, was hij de macht over het stuur verloren en tegen een geparkeerde auto gebotst. Daarbij raakte de Wilnisser lichtgewond. Beide voertuigen liepen dermate veel schade op, dat zij moesten weggesleept. De motorrijder bleek geen motorrijbewijs te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het in gevaar brengen van het overige verkeer en voor het rijden zonder rijbewijs.

Met drank op achter het stuur

OUDEWATER Een automobilist raakte op donderdagavond 12 mei zijn rijbewijs kwijt omdat hij met een behoorlijke hoeveelheid drank op, achter het stuur was gekropen.

Rond 20.20 uur controleerde een agent op de Goudse Straatweg een 66-jarige automobilist uit Montfoort. De Montfoorter bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 655 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.