Politie Gelderland-Midden

Renkumer aangehouden na verkeersovertreding en vernieling
Publicatiedatum: 13-5-2011 10:12:55

ARNHEM - Op de Huissensestraat in de wijk Malburgen in Arnhem heeft de politie donderdagmiddag 12 mei een 23-jarige Renkumer aangehouden na een verkeersovertreding en vernieling. Agenten zagen de man even voor een uur 's middags in de wijk op een snorfiets rijden, waarbij hij de aandacht trok doordat hij met hoge snelheid reed. Toen de agenten hem wilden aanspreken ging de man er kennelijk vandoor. Na een korte achtervolging stopte de Renkumer op de Huissensestraat. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Ook wilde hij niet meewerken aan een technisch onderzoek van de snorfiets, die hij vervolgens kapot trapte zodat technisch onderzoek niet mogelijk zou zijn. Daarop werd de man aangehouden.
(2011056323-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Verdacht duo met inbrekersgereedschap opgepakt

Publicatiedatum: 13-5-2011 10:23:12

NIJKERK - De politie heeft in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 mei twee mannen van 24 en 35 jaar uit Amersfoort aangehouden, nadat bleek dat ze inbrekersgereedschap bij zich hadden. Rond twee uur kreeg de politie een melding van een verdacht rondrijdende auto in de Vlinderwijk. Op de Arkemheenweg werd de auto door de politie achterhaald en aan de kant gezet. Toen agenten in de auto een wietlucht roken en de bestuurder ook verklaarde softdrugs te hebben gebruikt, werd de auto doorzocht. Er werden geen verdovende middelen aangetroffen, maar wel verschillende inbrekersgereedschappen waaronder handschoenen, een tang en een hamer. De mannen zijn daarop aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De auto en het gereedschap zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.
(2011056618-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---


voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Verplaatsingen wijkagenten gemeente Ede

Publicatiedatum: 13-5-2011 9:44:19

EDE- In de gemeente Ede worden binnenkort verplaatsingen doorgevoerd bij de wijkagenten. Het aantal wijkagenten in de gemeente verhoogd van 13 naar 19.

Vanaf 21 mei ziet de verdeling er als volgt uit: Wijken Wijkagenten
Wekerom, Harskamp, Otterlo, Hoog Baarlo, Deelen en buitengebied van Ede Willem Bekken
Ederveen, de Klomp Richard Westmaas
Lunteren buitengebied Rick Wouters van den Oudenweijer

Lunteren centrum, Wormshoef en Lunteren Oost Jos Runhaar (niet verplaatst)
Tussenland A Jan Lamberink (niet verplaatst)
Tussenland B (Beatrixpark, Klaphek, Bloemenbuurt) Gerard van Doorn Veldhuizen B (Dalen, Beken, Velden, Hoven, en Peppelensteeggebied) Jacques Stans (niet verplaatst)
Veldhuizen A (de Horsten en de Burgen) Tom van Zijl Kernhem, Steinenwijk Frank Arendsen
Bennekom Renzo Scholte, Joke van Hummelen (niet verplaatst) en Patrick Strieper
Oud Ede Zuid, Uitvindersbuurt Jan van den Berg (niet verplaatst) Rietkampen Oost
(inclusief Gelderse Vallei, Cinemec en de Riethorst) Niels Kooy Rietkampen West en industriegebied Anton Aarsen Maandereng inclusief Stadspoort Claudia van Holland Reehorst wijken Anuschka Veneman
Ede Centrum en Oost John Jacobi en Martijn Hakstege (niet verplaatst)

Wilt u een afspraak met de wijkagent? Of heeft u vragen of informatie? Neem dan telefonisch contact op met uw wijkagenten via 0900-8844.