Politie Groningen

Vrijdag 13 mei 2011

Provincie Groningen, 13-05-2011

Politie rolt hennepkwekerij op in schuur

HARKSTEDE De politie heeft donderdagochtend in een schuur aan de Hoofdlaan in Harkstede een hennepkwekerij opgerold. De politie stelde een onderzoek in na een anonieme melding. Zij troffen in de schuur een professionele kwekerij aan met 580 stekjes en 502 hennepplanten. Tijdens het openbreken van de schuur kwam de bewoner, een 43-jarige man, bij de schuur. Hij werd aangehouden. De kwekerij werd opgeruimd en vernietigd. Ook werd vastgesteld dat de stroom illegaal werd afgetapt. De Harksteder wordt vandaag gehoord over zijn betrokkenheid.

Politie druk met winkeldieven

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond vier winkeldieven aangehouden. Het viertal wilde in de binnenstad van Groningen hun slag slaan. Een 15-jarige meisje werd samen met een 16-jarige vriendinnetje uit Groningen aangehouden in een bijouterie in de Herestraat in Groningen. Het tweetal had elk een paar sieraden gestolen. De twee zijn na verhoor overgedragen aan de ouders. De politie overlegt met het bureau Halt wat met de minderjarigen gaat gebeuren. De sieraden werden in beslaggenomen.

Donderdagmiddag wilde een 32-jarige man uit Roemenië zijn slag slaan in een warenhuis op de Grote Markt in Groningen. De winkeldief probeerde een tas met spullen mee te nemen zonder te betalen. Hij werd tegengehouden door de beveiliging. Hij moest mee naar het politiebureau en werd gehoord. Omdat de verdachte zich niet kon legitimeren, werd hij voor de Vreemdelingenpolitie ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat.

Ten slotte liep donderdagmiddag in een sportzaak aan de Vismarkt een 19-jarige man uit Polen tegen de lamp. De bedrijfsbeveiliging betrapte de man bij het stelen van sportkleding Hij moesten mee naar het politiebureau. De gestolen spullen werden in beslaggenomen. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Man beroofd van geld

DELFZIJL - Een 72-jarige man uit Delfzijl is donderdagavond omstreeks 23:15 uur beroofd. De man werd op de Oude Schans in de havenstad aangesproken door een voor hem onbekende man. De onbekende bedreigde het slachtoffer en hij eiste geld. De dader wist een klein geldbedrag van de man af te pakken. Vervolgens ging de straatrover er rennend vandoor. Een zoektocht in de omgeving bleef zonder resultaat. De politie stelt een onderzoek in naar de straatroof.

Trio aangehouden voor sigarettenroof

STADSKANAAL De politie heeft donderdagavond drie mannen uit Stadskanaal en Onstwedde aangehouden. Agenten reageerden op een melding dat een man sloffen sigaretten bij een benzinepomp aan de Steenhouwer in Stadskanaal had gestolen. Ter plekke bleek dat medewerkers van de benzinepomp een 20-jarige collega uit Stadskanaal hadden betrapt bij het stelen van een groot aantal sloffen sigaretten. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar verklaarde de verdachte dat hij de diefstal van de sigaretten onder dwang had gepleegd. De politie kon kort daarop twee medeverdachten (20 en 21 jaar) uit Onstwedde aanhouden. Het trio werd voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De sigaretten werden in beslaggenomen. De politie onderzoekt de diefstal.

Automobilist gewond bij eenzijdig verkeersongeval

ZEVENHUIZEN Bij een verkeersongeval op de Kromme Kolk in Zevenhuizen is donderdagavond een 46-jarige man uit Zevenhuizen gewond geraakt. De automobilist werd naar eigen zeggen gehinderd door een tegenligger die groot licht voerde. De bestuurder remde wat bij en kwam met de wielen in de berm terecht. Door de stuurcorrectie verloor hij de controle over het stuur. De man reed vervolgens tegen een boom. Door de klap raakte het slachtoffer bekneld. De brandweer werd gewaarschuwd om het dak van de auto te verwijderen, waarna de bestuurder uit zijn benarde positie kon worden bevrijd. Beide man werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd en werd afgesleept.

Fietsendief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht op de Timorstraat in Groningen een fietsendief aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de 52-jarige verdachte uit Groningen op de Heymanslaan een fietsslot open brak en er op de fiets vandoor ging. Na een korte achtervolging konden agenten de fietsendief achterhalen en inrekenen. De verdachte werd ingesloten voor verhoor. De fiets werd in beslag genomen.

Alcomobilisten maken brokken

VEENDAM/ VEELERVEEN De politie heeft vrijdagnacht een 30-jarige man uit Veendam aangehouden voor het rijden onder invloed. Politieagenten reageerden op een melding dat een auto tegen een boom was gereden. Tijdens de controle bleek de verdachte te diep in het glaasje had gekeken. Ondanks zijn leeftijd was hij een beginnend bestuurder. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,65. De verdachte moest direct zijn rijbewijs inleveren. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

In Veelerveen veroorzaakte een 49-jarige alcomobilist uit die plaats eveneens brokken. De bestuurder kwam met zijn auto in een greppel terecht. In de buurt van de auto troffen agenten een man aan die slingerend over straat liep. Een blaastest bevestigde het vermoeden van de agenten. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de man 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod van 5 uren op zak mocht de verdachte weer van zijn vrijheid genieten. De politie maakt proces-verbaal op.

Scooterrijder onderuit

GRONINGEN Een 47-jarige scooterrijder uit Eelde is vrijdagnacht onderuit gegaan op het Emmaviaduct in Groningen. Een passerende fietser zag de man liggen en hij belde de politie. De scooterrijder is met een verwonding aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht. De scooter is veilig gesteld aan het politiebureau. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Man aangehouden na belediging

BLIJHAM Een 32-jarige inwoner van Oude Pekela is donderdagmiddag aangehouden voor belediging van agenten. De Pekelder maakte een beledigend handgebaar naar surveillerende agenten. Hierop werd de verdachte aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 12 mei 2011 op diverse plaatsen op snelheid en andere overtredingen.


- Groningen, Hoendiep:aantal geregistreerde voertuigen: 1011, aantal overtredingen: 146, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Zonnelaan:aantal geregistreerde voertuigen: 997, aantal overtredingen: 93, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Slochteren, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 1360, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Grijpskerk, Provincialeweg N355:aantal geregistreerde voertuigen: 363, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Nieuwe Pekela, Provincialeweg N366:aantal geregistreerde voertuigen: 1743, aantal overtredingen: 83, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Eikenlaan:verkeerscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 325, aantal overtredingen: 11 (10x rood licht en 1x voetganger op VOP niet voor laten gaan)


- Groningen, Rijksweg:roodlichtcontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 550, aantal overtredingen: 7x


- Groningen, Friesestraatweg:bromfietscontrole: 25 bekeuringen (o.a. 7x te hoog constructievermogen, 7x niet tonen kentekenbewijs, 4x geen rijbewijs, 3x rijden over fietspad).