Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.35 uur

Utrecht, 13-05-2011

Onder invloed

DE BILT Donderdag 12 mei is rond 16.45 uur een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden, die onder invloed op de Visserssteeg tegen een lichtmast aan was gereden.

De man was waarschijnlijk op de rotonde de macht over het stuur verloren. Agenten hielden hem aan omdat hij overduidelijk te veel had gedronken. In het politiebureau blies hij 1045 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Hij kreeg proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Twee brandende klikos en een fiets
ZEIST In de nacht van donderdag op vrijdag zijn er twee klikos en een fiets vermoedelijk in brand gestoken.

Omstreeks 04.20 uur kreeg de politie een melding van een woningbrand in de Van Renesselaan in Zeist. Toen de politie ter plaatse kwam bleek het niet om een woningbrand ging, maar om twee brandende papierklikos. De politie heeft na deze melding de wijk doorzocht en kwam op de Kersbergenlaan een brandende fiets tegen. De brandweer heeft alle brandjes geblust.

De brandjes zijn vermoedelijk aangestoken en de politie stelt een onderzoek in. Aan getuigen wordt verzocht zich te melden via 0900-8844.

Toch rijden na rijverbod
ZEIST De politie heeft donderdagavond een vrouw aangehouden die ondanks een eerder opgelegd rijverbod toch in haar auto was gaan rijden.

Rond 21.00 uur kregen agenten de melding dat een vrouw die dronken was op de Korte Steynlaan achter het stuur van een auto wilde stappen. De agenten gingen ter plaatse en spraken de vrouw aan. Zij was duidelijk onder invloed van alcohol en ook de man die bij haar was, had de nodige alcohol genuttigd. Om te voorkomen dat zij gingen rijden legden de agenten hen een rijverbod op.

Even later zagen de agenten de vrouw, 27 jaar oud en afkomstig uit Arnhem, toch in de auto stappen en wegrijden. Hierop werd zij aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 745 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Bij haar insluiting in het politiebureau verzette zij zich, schold de agenten de huid vol en enkele agenten liepen licht letsel op. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden in strijd met een rijverbod, rijden onder invloed van alcohol, verzet en belediging. Haar rijbewijs werd ingevorderd.