Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 13-05-2011

Fransman (25) achtervolgd in Nederland en België

BREDA / PRINSENBEEK: : Gisteravond hebben agenten in verband met twee forse snelheidsovertredingen een auto met Frans kenteken achtervolgd. De bestuurder reed uiteindelijk de Belgische grens over waarna de actie werd gestaakt. In België werd de Fransman door Belgische agenten weer opgepikt. Volgens informatie zou de 25-jarige Franse bestuurder zijn auto in de buurt van Mechelen aan de kant hebben gezet. Daar zou zij aangereden zijn door een passerende auto. Hij liep daarbij beenbreuken op. In zijn auto werd een geldbedrag van 5000 euro en een plak hasj aangetroffen.

De dienders van het Verkeershandhavingsteam wilden het rijbewijs van de bestuurder invorderen omdat hij twee forse snelheidsovertredingen had gemaakt. De politiemensen zagen de auto rijden over de A-16 in de richting van Rotterdam, hier werd 174 km / uur gemeten terwijl op dat gedeelte 120 km / uur is toegestaan. Op het 100 km / gedeelte werd 164 km / uur gemeten./ Er ontstond een achtervolging via de Backer en Ruebweg / Emerparklaan / Lunetstraat/ Tramsingel / Academiesingel en Willemstraat. Daar keerde de Fransman en nam de zelfde route terug en ging weer de A-16 op richting België.

Door de Meldkamer werden daarop de Belgische politiediensten
'verwittigd'. Van het rijgedrag in Nederland zijn video-opnamen gemaakt.

Arrestatie na melding bedreiging

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht uit het uitgaanscentrum van Breda. hebben vannacht rond 01.50 uur een 31-jarige medewerker van een snackbar aangehouden. De arrestatie volgde nadat een incident in de cafetaria gemeld werd. Een 31-jarige man uit Spijkenisse verklaarde dat hij het voor een paar klanten opnam die zich beklaagden bij de over de kwaliteit van de frites. Hij werd meteen uitgescholden door de medewerker die hem daarna toeschreeuwde dat hij hem kapot zou maken. Toen hij die man vertelde dat hij de politie ging bellen, voegde die er nog aan toe, dat hij hem dan dood zou maken. Er zouden van het incident ook enkele getuigen zijn. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.

Hennepkwekerij in Zundert

ZUNDERT: De politie heeft donderdagmiddag na een tip in een pand aan de Prinsenstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De agenten stelden eerst een onderzoek in bij het pand. Zij zagen een draaiende ventilator en een zichtbare afvoer. Aanwijzingen die de tip bevestigden.

In de voormalige bakkerij werd een 49-jarige man uit Zundert
aangetroffen. Er stonden 270 hennepplanten. De plantage is geruimd.

Alcoholcontrole in Breda

BREDA: De politie heeft vrijdagavond op twee locaties in de Haagse Beemden en afsluitend op de Lunetstraat een alcoholcontrole gehouden. er werden 13 bestuurders betrapt die te diep in het glaasje hadden gekeken.

De controles begonnen om 21.00 uur bij het winkelcentrum Heksenwiel en bij het winkelcentrum de Berg. Op het Heksenwiel zijn 207 personen gecontroleerd. Hierbij zijn 3 aanhoudingen verricht. De laagste waarde was 225 UGL geweest en de hoogste waarde 440UGL. Bij winkelcentrum de Berg zijn 178 personen gecontroleerd. Hier zijn geen aanhoudingen verricht.

Om 00.30 uur zijn de agenten naar de Lunetstraat gegaan. Hier zijn 233 personen gecontroleerd. Hierbij zijn 10 aanhoudingen verricht waarbij een 45-jarige man uit Wuustwezel zijn rijbewijs kon inleveren. De laagste waarde was 95 UGL bij een beginnend bestuurder en de hoogste gemeten waarde 630 ugl.

Verder:


- een persoon zonder het benodigde B rijbewijs


- 2 keer een bromfiets zonder helm


- 1 keer een bromfiets zonder rijbewijs


- 1 keer een persoon in een laadruimte van een transporter


- 1 keer een ongeldig rijbewijs.

Auteur

Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 13-05-2011 10:31 | © Regio Midden en West Brabant |