Vlaamse Overheid

busbaan E313 uitgesteld

Antwerpen: Asfalteringswerken busbaan E313 uitgesteld

Vlaamse overheid

vrijdag 13 mei 2011

De geplande opwaarderingwerken van het Agentschap Wegen en Verkeer aan de busbaan van de E313 richting Antwerpen gaan dit weekend niet door. De weersverwachtingen voorspellen regenweer. De werkzaamheden worden een weekend uitgesteld tot zaterdag 21 mei.

De busbaan op de E313 richting Antwerpen krijgt een nieuwe fundering. Tijdens de aanleg van de spitsstrook deze zomer doet de busbaan dienst als volwaardige rijstrook. En dat betekent dat de funderinglaag heropgewaardeerd moet worden. Die ingreep vindt twee weekends plaats: vorig weekend vanaf de splitsing met de E34 tot aan de parking in Ranst, dit weekend normaal gezien tussen oprit Wommelgem en de Ring over een strook van ruim één kilometer. Maar die werken worden uitgesteld tot volgend weekend omwille van de weersvoorspellingen.

De geplande ingreep aan de geluidsschermen nabij oprit Wommelgem is echter niet weerafhankelijk. Die werkzaamheden vinden dus wel dit weekend plaats. De oprit blijft van zaterdag 6 uur tot 22 uur afgesloten. Wie richting Limburg wil, kan omrijden door de E313 richting Antwerpen te nemen, op de Ring afrit Merksem te nemen en zich te draaien op de Groenendaallaan.