Hoefnet

Nieuws

Windsor: Winst in dressuur voor De Boer en Exell

12-05-2011

Nadat gisteren alle Nederlandse paarden en pony's zonder problemen door de veterinaire keuring waren gekomen, stond vandaag de dressuur van de vierspannen op het programma. Bij de vierspan pony's eiste Jan de Boer de overwinning op. Boyd Exell werd door het vijfkoppige jurycorps unaniem op de eerste plaats gezet bij de vierspan paarden.

Heilige gras

De Boer moest vanmorgen als eerste van start en reed in de frisse maar droge arena een goede dressuurproef die werd beloond met 50,94 strafpunten. De Boer reed in de prachtige entourage van Windsor Castle voor het eerst met zijn nieuwe dogcart van ECC Klaus Ricker. De Boer was tevreden over zijn proef: "Het was een groot nadeel dat ik als eerste moest, maar ik heb aanvallend gereden. Dit wilde de jury schijnbaar graag zien en dit bleek voldoende voor de overwinning." Ik heb geïnvesteerd in een nieuw rijtuig omdat ik vind dat mijn span hiermee beter tot zijn recht komt. Winnen met een Engels rijtuig op het heilige gras van Windsor is toch heel speciaal!"

Bronzen medaillewinnares van het WK 2009 Tinne Bax uit België reed haar Welsh pony's naar de tweede plaats, voor haar landgenote Mia Allo. Jannes Kinds eindigde met een nette proef op een mooie vijfde plaats in het 11 deelnemers tellende veld.

Mooi blok

Herman ter Harmsel ging lange tijd aan de leiding na een uitstekende proef: "Herman heeft naar mijn mening een van zijn beste proeven totnutoe gereden," vertelt bondscoach Harry de Ruyter. "Het span liep als een blok en er zat veel schwung in." Ook Ter Harmsel was dik tevreden: "Er zaten nog wel wat kleine foutjes in mijn proef, maar dit zijn dingen waar ik aan kan werken."
IJsbrand Chardon zette met zijn WK-voorspan en zijn nieuwe troef Zion en Whooper als achterspan een score van 39,30 punten neer: "Mijn span liep als een mooi blok, maar het linkervoorpaard dribbelde in de stap en dat heeft me punten gekost."
"Het blok van Ter Harmsel en Chardon was een klasse beter dan dat van Boyd Exell," licht De Ruyter toe. "Het verschil tussen Exell en Chardon had duidelijk minder mogen zijn."
Ter Harmsel eindigde op de derde plaats tijdens zijn eerste deelname aan de Land Rover Driving Grand Prix in Windsor. Koos de Ronde eindigde als vierde. Theo Timmerman stelde teleur vandaag en moest genoegen nemen met de 9e plaats. Hans Heus werd 14e van de 22 deelnemers in Windsor.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.