Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht, 13-05-2011

Meisje valt van fiets
WIJK BIJ DUURSTEDE Op donderdag 12 mei is een meisje ongelukkig ten val gekomen.

Omstreeks 12.10 uur kreeg de politie een melding van een ongeval met een fietser aan het van Egmondplein. Agenten gingen ter plaatse en zagen een meisje op de grond liggen. Haar klasgenoten vertelden dat het meisje, 14 jaar en afkomstig uit Wijk bij Duurstede, achterop wilde springen bij een vriend, maar daarbij ten val kwam. Het meisje is met onbekend letsel per ambulance naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht overgebracht.

Automobilist heeft te veel op
VEENENDAAL Op donderdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij zijn auto onder invloed van alcohol had bestuurd.

Omstreeks 22.10 uur zag een agent een auto met zijn alarmlichten aan, stilstaan langs de Rondweg-West. De agent vermoedde dat de bestuurder pech had en stopte om te kijken of hij kon helpen. Toen de agent de man aansprak, rook hij een sterke alcohollucht. Uit de blaastest bleek dat de automobilist, een 51-jarige man uit Veenendaal, duidelijk te veel had gedronken en hij werd aangehouden.

In het politiebureau blies de verdachte bij de ademanalyse 835 ug/l, bijna vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaalopgemaakt.