Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Marktpartijen denken mee over Zwakke Schakels

Publicatiedatum : 13 mei 2011

Callantsoog wordt door één enkele duinenrij gescheiden van de zee.

Wij werken in nauwe samenwerking met de provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat aan een plan voor de versterking van de kust tussen Camperduin en Den Helder. Woensdag 11 mei was een nieuwe mijlpaal voor dit project Zwakke Schakels. Tijdens een bijeenkomst in paviljoen Minkema in Camperduin werden geïnteresseerde aannemers en adviesbureaus geïnformeerd over het project.

Wij betrekken de marktpartijen in een vroeg stadium, zodat ze ook expertise, innovatie en creativiteit kunnen leveren op het ontwerp of voor de uitvoering. Ideeën zijn welkom, zowel op het gebied van veiligheid (zand voor de dijk) als op het gebied van verbetering van de ruimtelijke kwaliteit (natuur, recreatie ed.).

Normaal gesproken worden plannen eerst tot in detail uitgewerkt. Door de markt zo vroeg te betrekken en ze (ontwerp)vrijheid te bieden, hopen we zoveel mogelijk waar voor ons geld te krijgen. De komende tijd vinden verdere gesprekken plaats met de marktpartijen. De informatie die dit oplevert, wordt gebruikt om te komen tot een goede contractvorm. De start van de versterking van de Zwakke Schakels staat gepland in 2013.