Politie Gelderland-Zuid

Hinderlijke fietser vast

Nijmegen, 13-05-2011 o Een 17-jarige jongen uit Nijmegen is donderdagavond in zijn woonplaats aangehouden voor mishandeling van een 52-jarige plaatsgenoot. De jeugdige fietser weigerde de rijbaan te verlaten, waardoor de automobilist geen vrije doorgang had.

Rond 19 uur reed een automobiliste over de Zwanensingel 53e straat. Op dat moment bevonden zich enkele jonge fietsers op dezelfde rijbaan. Volgens de versie van de automobiliste de 52 jarige man was haar passagier- werd haar vrije doorgang op de weg geblokkeerd door de fietsers. Ondanks claxonneren en aanspreken wilde het drietal niet aan de kant gaan; hierop is de man uitgestapt.
Toen hij een fietser richting trottoir wilde meenemen, werd de man geslagen door een andere fietser. Hierop is de politie gebeld en met beide partijen gesproken. Vervolgens is de jongeman als verdachte van eenvoudige mishandeling aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft een verklaring afgelegd, alle betrokkenen zijn gehoord als getuigen, de geslagen man als aangever. (01)

Laatst gewijzigd 13-05-2011 11:32 | © Regio Gelderland-Zuid |