Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegevergadering van 10 mei 2011

Bestemmingsplan Buitengebied
Het college stelt de raad voor om de Nota van Uitgangspunten voor het bestemmingsplan Buitengebied vast te stellen. Raads-, en commissieleden en een klankbordgroep (van mensen die belang hebben bij ontwikkelingen in het buitengebied), zijn in een vroeg stadium betrokken bij het formuleren van de uitgangspunten.
De Nota van Uitgangspunten is een belangrijke stap op weg naar een volledige herziening van het bestemmingsplan Buitengebied. De volgende stap is dat de nota wordt uitgewerkt in een concept-voorontwerpbestemmingsplan.

Wethouder Dierckx:
Het bestemmingsplan Buitengebied is een belangrijk en omvangrijk bestemmingsplan. We hebben ervoor gekozen een extra stap in de procedure op te nemen; die van het concept-voorontwerpbestemmingsplan. Het is een moment voor een extra terugkoppeling naar alle betrokkenen en een extra controle om vast te stellen of alle beleidsuitgangspunten goed in het plan zijn opgenomen.

Starterslening
De gemeenteraad heeft in zijn laatste vergadering besloten dat alle starters de gelegenheid moeten krijgen een starterslening af te sluiten voor aankoop van een huis. Hiervoor is tot eind dit jaar een budget beschikbaar van maximaal ⬠400.000,-.
Om dit mogelijk te maken, moet de verordening âstartersleningâ worden aangepast. Op grond van de huidige verordening âstartersleningâ komen namelijk alleen starters die deelnemen aan een van de lopende CPO-projecten (collectief particulier opdrachtgeverschap) in aanmerking voor een starterslening.
Het college stelt de gemeenteraad daarom voor om op 19 mei 2011 een aangepaste verordening vast te stellen.