Gemeente Coevorden

prominente plek

Geschenk laatste raadsvergadering op prominente plek

vrijdag 13 mei 2011
Erica Schaper, voorzitter College van Bestuur, hangt de gravure op in de personeelskamer van De Nieuwe Veste. Klik om te vergroten

De kleurengravure die Scholengemeenschap De Nieuwe Veste op 28 april ontving van de gemeente Coevorden tijdens de raadsvergadering hangt op een prominente plek in de personeelskamer aan de locatie Van Heeckerenlaan. Het cadeau is voor de school een aandenken aan een periode van bijna tien jaar raadsvergaderingen in de aula.

Aula
Voordat de overstap naar De Nieuwe Veste werd gemaakt, vergaderde de raad in het kasteel, nu door ondernemer Jos Wijland in gebruik als Châteaurestaurant. Toen in 2002 het dualisme werd ingevoerd en de wethouders geen deel meer uitmaakten van de raad, werd de ruimte te klein en begon een zoektocht naar een grotere vergaderplaats. De Nieuwe Veste bood gastvrij haar aula aan.

Nieuwe raadszaal
De nieuwe raadszaal in het Hof van Coevorden wordt voor het eerst uitgetest door de jeugdgemeenteraad tijdens de publieksopening van het Hof van Coevorden op zaterdag 14 mei van 10.30 tot 12.00 uur. 27 Scholieren uit 4 HAVO en 4 en 5 VWO van scholengemeenschap De Nieuwe Veste gaan in de raadszaal met elkaar in debat. Vier 6-VWO-leerlingen vervullen de rollen van wethouders. Het is aan voorzitter Bert Bouwmeester om de vurige debatten in goede banen te leiden. De `echte' gemeenteraad vergadert voor het eerst op 17 mei in zijn nieuwe onderkomen. De raadsvergaderingen worden vanaf die datum live uitgezonden in beeld en geluid via www.raadcoevorden.nl.