Sint Franciscus Gasthuis
* Mei »

* 13 mei 2011

Dag van de Beroerte 2011 geslaagd

Op dinsdag 10 mei 2011 vond de Europese Dag van de Beroerte plaats. Evenals voorgaande jaren organiseerde het Sint Franciscus Gasthuis verschillende activiteiten in de Centrale Hal van het ziekenhuis. Patiënten en geïnteresseerden waren welkom op deze gratis informatiedag. Van 's ochtends 10.00 uur tot 's middags 16.00 uur gaven verschillende deskundigen informatie over het herkennen en voorkomen van beroertes.

Herkennen van een beroerte

Op deze dag was er voor iedere bezoeker genoeg te doen: zij konden een screening ondergaan om te bepalen of ze een verhoogd risico hadden op een beroerte. Verpleegkundigen gaven advies en uitleg over de uitslag van de screening, welke bestond uit het meten van het gewicht, bloeddruk, buikomvang, Body Mass Index (verhouding van het gewicht tot de lengte), cholesterol en het suikergehalte van het bloed.

Voorkomen van een beroerte

De aandacht ging deze dag ook uit naar het effect van een goede levensstijl op het voorkomen van een beroerte. Vanuit het Sint Franciscus Gasthuis stonden medewerkers van verschillende klinieken, verpleegkundigen en co-assistenten van de afdeling Neurologie de gehele dag klaar om alle vragen te beantwoorden en informatie te geven.

Klik hier voor meer informatie over de behandeling in het Sint Franciscus Gasthuis van en na een beroerte.