Provincie Noord-Holland

Provinciale wegenprojecten vastgesteld

13 mei 2011 -

Ieder half jaar actualiseert de provincie haar lijst van wegenprojecten. Dinsdag 10 mei hebben GS de lijst voor 2011-2015 vastgesteld.

Nieuw in de lijst is studie naar noodzakelijke aanpassingen die uitgevoerd zouden kunnen worden tijdens gepland onderhoud.

Provinciale wegen
In het Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) zijn wegenprojecten van de provincie opgenomen. Het gaat daarbij om aanpassingen aan provinciale wegen, zoals rotondes in plaats van kruispunten, nieuwe weggedeelten en extra rijbanen. Daarnaast heeft de provincie een Meerjarenprogramma Onderhoud (PMO) waarin alle reguliere onderhoudswerkzaamheden staan gepland.

Onderhoud
De provincie streeft ernaar om per weggedeelte grootschalige onderhoudswerkzaamheden eens per 12 jaar te laten plaatsvinden. Om overlast voor weggebruikers op de steeds drukkere wegen zoveel mogelijk te beperken, wordt vooruitlopend op die geplande onderhoudswerkzaamheden onderzocht of aanpassingen nodig zijn. Deze studies zijn opgenomen in het geactualiseerde PMI 2011-2015.

3 fases
Alle provinciale infrastructuurprojecten in het PMI doorlopen de studie-, plan- en realisatiefase. In de studiefase wordt een oplossingsrichting gekozen die in de planfase wordt uitgewerkt tot een uitvoeringsgereed project. Een project promoveert naar de realisatiefase als Provinciale Staten een krediet beschikbaar stellen. De Provinciale Staten behandelen het geactualiseerde PMI in juni.