Politie Hollands Midden

Gouda - Celstraf voor handel in drugs

Logo OM Gouda, 13-05-2011 o Woensdag 11 mei legde de rechtbank in Den Haag twee Gouwenaars een celstraf op omdat zij enkele jaren harddrugs verhandelden in hun woonwijk.

De één, een 25-jarige man, kreeg 30 maanden opgelegd, waarvan 10 voorwaardelijk. Zijn 26-jarige medeverdachte is veroordeeld tot 21 maanden waarvan zeven voorwaardelijk. Deze verdachte heeft volgens het OM iets korter in drugs gehandeld dan de medeverdachte, namelijk twee jaar en de andere verdachte drie jaar.

Het OM had voor de 25-jarige verdachte 2,5 jaar gevangenisstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist. Tegen de 26-jarige verdachte werd twee jaar gevangenisstraf geëist waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

Het onderzoek naar de mannen werd gestart door informatie die binnenkwam bij de politie en een melding bij Meld Misdaad Anoniem. De verdachten maakten volgens het OM gebruik van twee autos om de bestelde drugs af te leveren. Op 12 november werd samen met het OM een drugsactie gehouden. Tijdens de drugsactie werden klanten die de harddrugs kochten meteen aangehouden en verhoord. Hun drugs werd in beslag genomen. Meerdere kopers verklaarden dat zij regelmatig drugs bij de twee Gouwenaren kochten. De 25-jarige verdachte werd diezelfde avond aangehouden.In zijn woning werden bij een huiszoeking 36 zakjes met gebruikershoeveelheden cocaïne aangetroffen. Ook werd er 655 euro in de woning gevonden. De 26 jarige man werd twee dagen later aangehouden.