Gemeente Son en Breugel


Medaille voor redder drenkeling

Medaile voor redder drenkeling

Man van 84 redt zijn vrouw uit het water

Op zondag 8 mei 2011 heeft loco-burgemeester Robert Visser de Bronzen Medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitgereikt aan de heer Theo van der Eerden.

De heer Van der Eerden (toen 84 jaar) redde op 17 oktober 2008 zijn echtgenote, mevrouw Annie van der Eerden - van Sleuwen (toen 79 jaar) uit het Wilhelminakanaal in Breugel.

De uitreiking vondt plaats tijdens een familiebijeenkomst ter gelegenheid van de viering van het 60-jarig huwelijk van het echtpaar.

De redding

Mevrouw Van der Eerden rijdt met haar scootmobiel op 17 oktober 2008, begeleid door haar echtgenoot op de fiets, langs het Wilhelminakanaal in Breugel bij de brug bij Hooijdonk. Mevrouw is aan het oefenen met haar nieuwe scootmobiel. Op het moment dat de heer Van der Eerden een eindje vooruit fietst, raakt mevrouw te water. De heer Van der Eerden springt in het koude water, zorgt dat zijn vrouw het hoofd boven water houdt en trekt haar naar een ijzeren damwand in het water, waar ze houvast hebben. Ze kunnen zich niet zelf omhoogtrekken en mevrouw wordt uiteindelijk door twee mannen uit het water omhoog getrokken.

Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

Het bestuur van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen beloont mensen die drenkelingen uit het water redden met medailles en getuigschriften. Het bestuur van de maatschappij heeft op 14 februari 2011 besloten dat de heer Van der Eerden beloond wordt met een Bronzen Medaille en een daarbij behorend getuigschrift.