Gemeente Zoetermeer

Ondergrondse afvalcontainers in Rokkeveen

De gemeente Zoetermeer is begin maart 2011 begonnen met de aanleg van meer ondergrondse afvalcontainers. Deze nieuwe ondergrondse containers vervangen op 29 locaties grotendeels de bestaande bovengrondse containers. Daarmee zijn vrijwel alle locaties voor de inzameling van glas, papier, kleding en plastic verpakkingsafval voorzien van ondergrondse containers.
Deze containers zijn groter, waardoor ze minder snel vol raken. Met deze manier van afval inzamelen blijft de woonomgeving schoner. De gemeente verwacht dat de laatste locatie in juni 2011 klaar is.

Vervanging per wijk: Rokkeveen
In Rokkeveen starten de werkzaamheden eind mei. Er komen ondergrondse containers aan de Natuursteenlaan en de Houtsingel. Deze locaties zijn begin juni klaar.

Overige wijken: De Leyens, Noordhove en Seghwaert De locaties in deze drie wijken zijn klaar. Er zijn ondergrondse containers voor glas, papier en plastic verpakkingsafval aan de Filmlaan (ter hoogte van Chaplinstrook), Redelaan en Aïdaschouw. De locaties aan de Zijdewerf, Lijnbaan, Gaardedreef (ter hoogte van Olijfgaarde) en Weteringdreef (ter hoogte van Wingerdpark) hebben daarbij ook nog een ondergrondse container voor textiel.

Verdere planning
De locaties in Rokkeveen zijn de laatste locaties waar werkzaamheden beginnen. Als de locaties klaar zijn, ziet u dat bij het nieuws op deze website, op de wijkwebsite en in het Stadsnieuws Bulletin.