Gemeente Leeuwarden

John van den Heuvel leidt rondetafelgesprek over veiligheid in Leeuwarden

Vrijdag 13 mei zijn in Leeuwarden de opnames van een korte themafilm over veiligheid. Een rondtafelgesprek over veiligheid is hier onderdeel van. Misdaadjournalist John van den Heuvel leidt het gesprek met vertegenwoordigers van politie, justitie, gemeente en andere betrokkenen bij veiligheid in Leeuwarden. U bent van harte welkom om bij het debat aanwezig te zijn.

John van den Heuvel gaat voor de opnames op 'snuffelstage' bij teamchef Sylvia te Wierik om kennis te maken met veiligheidsvraagstukken in Leeuwarden. In de late avond en nacht gaat hij op patrouille met de Leeuwarder politie.

Debat

Van 19.00 tot 20.00 uur is het ronde tafel gesprek over Veiligheid op het terras van De Walrus in Leeuwarden. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: aanpak jeugdoverlast, voetbal en veiligheid, woninginbraken, samenwerking binnen de veiligheidsdriehoek en de wijkveiligheidsindex. Deelnemers aan het gesprek zijn:
* burgemeester Ferd Crone

* teamchef politie Sylvia te Wierik
* gebieds officier van justitie: Petra Hoekstra
* Achmea's business change manager Sjak van Nieuwkuijk
* Hans Mooij, voorzitter wijkpanel Zuiderburen
* voorzitter horecabond Cornee Jacobs

De film wordt gemaakt in aanloop naar de Conventie van Achlum. Op de conventie worden vijf hoofdthema's behandeld en veiligheid is daar één van. Vanaf volgende week vindt u de film op www.conventievanachlum.nl (opent in nieuw venster) en kunt u online meediscussiëren.

Welkom!

U bent voor het bijwonen van het debat welkom om 19:00 uur bij restaurant de Walrus, Gouverneursplein 37 in Leeuwarden.