Politie Gelderland-Zuid

Zes verdachten voor hennepkweek

Culemborg, 13-05-2011 o Na een achtervolging door verschillende straten in Culemborg, deels te voet en op een geleende fiets, hebben politieagenten van team Buren-Culemborg woensdag zes personen aangehouden. De mannen (4) en vrouwen worden verdacht van het opzetten, kweken en oogsten van hennepplanten.

Politieagenten zochten naar de hennepkwekerij in een van de woningen aan de Prijssestraat. De bekende lucht werd al snel geroken maar voordat de juiste woning was gevonden, zijn meer huizen bezocht. De geurherkenning en het brandgevaar dat door de illegale oogst kan ontstaan, was voor de politiemensen de reden om door te blijven zoeken.

Tijdens die zoekactie vluchtten een groepje mensen vanuit een woning rennend weg. Agenten achtervolgden de zich opsplitsende groep met de auto, rennend en op een gevorderde fiets.
Met dank aan enkele hulpvaardige getuigen zijn zes personen aangehouden. Het gaat om vier mannen en twee vrouwen afkomstig uit Utrecht en Houten(1), variërend in leeftijd van 23 t/m 57 jaar.

Alles vernietigd

In de woning zijn in meerdere kamers o.a. een grote hoeveelheid ventilatoren, lampen, afzuiginstallaties, transformatoren en schakelkasten aangetroffen naast de 275 planten. Naast de bestaande kwekerij werden ook voorbereidingen getroffen voor uitbreiding daarvan.

Alle apparatuur en planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De verdachten hebben op het politiebureau een verklaring afgelegd in dit onderzoek. (01)

Laatst gewijzigd 13-05-2011 13:23 | © Regio Gelderland-Zuid |