NVLF



---

13 mei 2011
Vereniging

Aanvraag DTL-screening ingediend bij NZa

In overleg met ZN 15 minuten.

Half april is de NVLF bij Zorgverzekeraars Nederland (ZN) geweest om de stand van zaken rondom de invoering DTL toe te lichten. Tijdens de bijeenkomst is ook de aanvraag van de DTL-sreening bij de NZa besproken. ZN en de zorgverzekeraars vonden de voorgestelde duur van de DTL-screening van 20 minuten te lang. Fysio- en oefentherapeuten hebben een screening op basis van 10 minuten.
De diëtisten hebben een screening aangevraagd op basis van 15 minuten.

In overleg met ZN en de zorgverzekeraars is besloten een DTL-screening van 15 minuten bij de NZa aan te vragen. Hierdoor wordt de duur van de screening gelijk aan dietetiek, maar wel 5 minuten langer dan de screening bij de fysiotherapeuten en oefentherapeuten.

Hiertoe is besloten omdat de NVLF anders eenzijdig een aanvraag voor de DTL-screening (zonder ZN) moet indienen bij de NZa. De NZa kijkt bij het afgeven van de prestatie ook naar de andere beroepsgroepen. Hierdoor is de kans dat logopedie 20 minuten krijgt voor de DTL-screening zeer gering. Daarom heeft de NVLF besloten om gezamenlijk met ZN een aanvraag in te dienen voor 15 minuten.