Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 13 mei

Alkmaar, 13-05-2011 o 13.00 uur

Overval op woning

Heerhugowaard, donderdag 12 mei

Op donderdagavond omstreeks 20.20 uur vond er op de Neslaan in Heerhugowaard een overval op een woning plaats. Een 25-jarige Alkmaarder, die op visite was, stond in de woonkamer toen hij bij de achterdeur twee mannen zag staan. Hij riep de bewoner, een 31-jarige man, die vervolgens naar de woonkamer kwam. Op dat moment waren beide overvallers de woning al binnengedrongen.

De overvallers wilden geld hebben en pakten de bewoner en de Alkmaarder vast om hun kleding te doorzoeken. Om hun eis voor geld kracht bij te zetten, werd de bewoner meerdere malen tegen zijn hoofd geslagen. De overvallers gingen er vandoor met geld en een GSM.

De overvallers zijn twee negroïde mannen. Zij zijn er vermoedelijk vandoor gegaan in een kleine witte personenauto.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meldt Misdaad anoniem (M) 0800-7000.

Straatroof: drie verdachten aangehouden

Wognum, donderdag 12 mei

Op donderdagavond omstreeks 23.45 uur reed een 18-jarige Hoornaar op de fiets over de Hoornseweg in Wognum. Ter hoogte van de rotonde stopte een auto. De bestuurder hiervan stapte uit, spoot vloeistof in de richting van het slachtoffer en eiste het geld en de GSM van de jongen. Het slachtoffer ging er echter snel vandoor.

Verderop werd de jongen weer ingehaald door de auto. Voor de jongen stopte de bestuurder. Het slachtoffer veranderde van richting en fietste hard weg in de richting Risdammerpad. De bestuurder van de auto kwam hardlopend achter hem aan.

Uiteindelijk wist het slachtoffer te ontkomen door zich in de bosschages te verstoppen.

De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie korte tijd later drie mannen aanhouden. Het gaat om een 18-jarige inwoner van Benningbroek, een 18-jarige jongen uit Spanbroek en een 20-jarige Heerhugowaarder. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hun auto werd in beslag genomen.

Schutter meldt zich

Den Helder, donderdag 12 mei

De schutter die vermoedelijk verantwoordelijk is voor het verwonden van een 16-jarig meisje heeft zich bij de politie gemeld. Het wapen, een luchtdrukpistool, leverde hij direct bij de politie in.

Op dinsdagmiddag fietsten twee meisjes uit Den Helder van 16 en 17 jaar vanaf de Boatex over het Arsenaal in de richting Louisehof. Toen de meisjes langs loodsen reden, werd het 16-jarige meisje geraakt door een kogeltje. Zij liep een oppervlakkige wond op en haar kleding vertoonde een klein gaatje.

De verdachte, 25-jarige man uit Den Helder, verklaarde af en toe te schieten met een luchtdrukpistool op een kaartje dat hij op een hek bij zijn loods had bevestigd. Het slachtoffer is vermoedelijk geraakt door een verdwaald kogeltje. Toen de verdachte het incident in de krant las, heeft hij zich direct bij de politie gemeld en het wapen ingeleverd.

Poging diefstal boottrailer

Grootebroek, donderdag 12 mei

Op donderdagavond omstreeks 21.50 uur kwamen twee politiemensen met hun boot aangevaren bij de boothelling aan de Verlengde Raadhuislaan in Grootebroek. Hun vaarsurveillance zat er net op en zij wilden de boot weer op de trailer plaatsen die op de kant, achter een opvallende politieauto zat gekoppeld.

Toen zij aan kwamen varen zagen zij dat een man bezig was de trailer achter zijn eigen auto te bevestigen. Toen de man de politie zag, koppelde hij de trailer direct los en ging er in zijn auto vandoor.

De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte.

Bedreiging met mes

Alkmaar, donderdag 12 mei

Op donderdagavond rond 18.30 uur werd een 42-jarige man uit Alkmaar aangehouden voor bedreiging van zijn vrouw. Beiden kregen ruzie waarbij de man de vrouw met een mes bedreigde en haar aan het haar de woning in trok. De man werd aangehouden op in de woning en overgebracht naar het politiebureau.

Vernieling

Alkmaar, donderdag 12 mei

Op donderdagavond rond 21.30 hield de politie in een nachtopvang voor daklozen aan de Koelmalaan een 21-jarige Alkmaarder aan. De man sloeg wild om zich heen en vernielde daarbij verschillende goederen. De politie hield de man ter plaatste aan voor vernieling en bracht hem over naar het politiebureau.

Inbraak woning

Heiloo, donderdag 12 mei

Donderdagavond rond 18.20 uur werd ingebroken in een woning aan de Maas Geesteranusweg. De inbrekers kwamen binnen via een deur aan de achterkant van de woning. Uit de woning werden sieraden weggenomen.

Heerhugowaard, donderdag 12 mei

Donderdagavond tussen 19.35 en 20.15 uur werd ingebroken in een woning aan De Waelstraat. De inbrekers kwamen binnen via een raam aan de achterkant. Ze doorzochten de hele woning en namen diverse goederen mee. De inbrekers verlieten de woning via hetzelfde raam waardoor ze binnen kwamen.

Babbeltruc

Alkmaar, donderdag 12 mei

Op woensdagmiddag werd er aangebeld bij een 78-jarige vrouw aan de Ruysdaelkade in Alkmaar. Zij deed open, maar er was niemand te zien. Even later bleek dat er iemand door de openstaande achterdeur binnen was gekomen en een portemonnee met wat geld en pasjes had gestolen.

Op donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur werd er weer aangebeld. Nu stond er een jongen op de stoep die vertelde dat zijn bal in de achtertuin lag en of hij hem mocht halen. Toen de vrouw met de jongen in de achtertuin was, ging de voordeurbel weer. De vrouw ging naar de voordeur en deed open. Weer stond er niemand, maar bij terugkomst in de achtertuin bleek de jongen er vandoor te zijn met een tas van het slachtoffer.

Een kennis, die toevallig aan kwam rijden, kon de tas van de jongen afpakken. Hij pakte ook de schooltas van de jongen. Korte tijd later kwam de verdachte terug. Hij duwde de vrouw weg en pakte zijn eigen tas, waar hij weer mee wegfietste. De identiteit van de verdachte, en van een tweede jongen die met hem mee was, is niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Eventuele getuigen of andere slachtoffers, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief)

Mislukte plofkraak

T Zand, vrijdag 13 mei

Op vrijdagmorgen omstreeks 03.30 uur kreeg de politie melding van een mogelijke plofkraak bij een pinautomaat aan de Keinsmerweg in T Zand. Ter plaatse trof de politie een pinapparaat aan waarvan een klepje open stond. Vermoedelijk hebben de daders geprobeerd om de automaat op te blazen. Dit is niet gelukt. Vervolgens is getracht om de automaat open te krijgen met een moker, maar ook dit mislukte.

De daders zijn er vandoor gegaan. Er werd niets buit gemaakt.