Gemeente Purmerend

Jonge helden ontvangen een onderscheiding

13 mei 2011

Donderdag 12 mei ontvingen twee Purmerendse helden van de burgemeester een onderscheiding met oorkonde voor hun heldendaad.

Gemeente Purmerend heeft ook dit jaar weer gezocht naar echte helden: jonge Purmerenders die zich inzetten voor de samenleving of iets bijzonders hebben gedaan. De aanmeldingen zijn beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit de burgemeester en Umit Aygun, unithoofd politie Zaanstreek-Waterland. De bijzondere onderscheiding is ontworpen door beeldend kunstenaar Jolanda Hartog uit Purmerend.

Graag stellen we de helden aan u voor:

Koen Kuiper 1. Koen Kuiper, 8 jaar
Koen was met zijn vriendje in de tuin kikkervisjes aan het vangen. Plotseling gaf Koen een gil... Zijn vriendje Indy was van de steiger in het water gevallen en ging kopje onder. Hij bleek niet te kunnen zwemmen! Koen zag zijn handen onder water en heeft hem uit de sloot getrokken. Ze stonden op de steiger allebei te huilen van schrik. Koen zei: 'Ben ik nu een held?' Koen en Indy zijn echt vrienden voor het leven.

2. Yardèn Smidt, 12 jaar Yardèn Smidt
Yardèn speelde vlakbij huis met zijn vriendje Rick op het ijs. Rick ging onderuit en zakte met z'n kont door het ijs. Hij lag tot z'n kin onder water. Elke keer als hij eruit probeerde te klimmen, brak het ijs af. Yardèn is op z'n buik ernaartoe gekropen en heeft hem uiteindelijk eruit kunnen trekken. Daarna zijn ze naar het huis van Yardèn gerend en is Rick snel onder de douche gesprongen. Rick is zijn vriendje erg dankbaar.